Žene u tridesetima u naponu su snage, imaju sjajne karijere i obitelji. E pa toliko o teoriji. U slučaju Angie stvarnost izgleda nešto drukčije.

(Angie), Njemačka, 2006., serija
Redatelj: Sophie Allet-Coche
Glume: Mirja Boes, Charlotte Bohning, Kirsten Hesse, Roland Peek, Angelika Milster

NAGRADE:
Serija je 2008. godine osvojila nagradu za German comedy u kategoriji najbolje glumice. Glumica je nominirana za četiri nagrade.

O RADNJI:
Angie je tridesetogodišnjakinja koja ima energije u izobilju, no ipak joj uspijeva neprestano se uvaljivati iz katastrofe u katastrofu. I dok su njezine ambiciozne sestre savršeno organizirane i drže stvari pod kontrolom, Angie je zapravo samo malčice preglasna, uvijek i iznova sama i kaotična da ti se kosa diže na glavi. No i uza sve to što je okružuje Angie neće dopustiti da se pokvari jedno: njezina sjajna osobnost.
Kao zaposlenica u parfumeriji, ta plavokosa brbljavica stalno je u kontaktu s mušterijama, no baš poput mirisa koje prodaje, i njezini ljubavnici stalno netragom nestaju. Situacija je to koja Angienu majku Inge (Angelika Molister) neprestano tjera u akciju. I Inge se često ponaša kaotično i spontano, što se odražava ne samo u njezinoj stalnoj potrebi da gura nos u sve živo nego i na njezine stalne napore da Angie nađe muškarca. Stoga je važno da joj barem njezini prijatelji pružaju ravnotežu u životu, prije svega njezina najbolja prijateljica Hannah (Charlotte Bohning). I ona radi u parfumeriji, no za razliku od Angie, kao da ju je pozitivan stav prema životu napustio još u dječjem vrtiću. Ili prijatelj i kolega Boris (Roland Peek). On je jedini muški zaposlenik u parfumeriji i bio bi zapravo savršen objekt Angiene ljubavi – samo da nije druge spolne orijentacije. Zatim je tu Angiena kolegica Melanie (Kirsten Hesse). Sušta suprotnost Angie, život joj je strogo zacrtan do najsitnijega detalja pa ne treba ni isticati da joj se Angiena suluda životna filozofija nimalo ne sviđa – kao ni njezini britki komentari.

O GLAVNOJ GLUMICI

Mirja Boes kao Angie
Mirja Boes klasična je zabavljačica: ona je glumica i pjevačica, glazbenica i izvođačica. Trenutačno je jedna od najpopularnijih komičarki na njemačkoj televiziji. Mirja je svoje vještine i nužnu disciplinu stekla u kontekstu svoga glazbenog obrazovanja na glazbenoj akademiji Felix Mendelssohn Bartholdy u Leipzigu. Poslije uloga u mjuziklu Sweet Charity i vlastite produkcije drame o Erichu Friedu, Mirja se pojavila u svojoj prvoj televizijskoj ulozi uz Dirka Bacha u uspješnoj ZDF-ovoj seriji Lukas, i to zato što je za vrijeme pokusnog snimanja producentima bila toliko uvjerljiva da su joj dali ulogu koju su već bili namijenili nekomu drugom. Iskustvo u nastupima uživo stekla je radeći s kelnskom improvizacijskom kazališnom skupinom Die Frizzles. Mirja Boes nominirana je za Nagradu njemačke televizije (2003.), Rose d’Or de Montreux (Zlatnu ružu Montreuxa) (2003.), Rose d’Or (2005.), Nagradu njemačke komedije (2003., 2004., 2005. i 2006.) i za EinsLive Crown (Krunu EinsLivea) (2004. i 2006.). Svoj je komičarski talent dokazala svojim, sada već legendarnim, nastupom kada je pjevala i plesala na događanju Red Nose Day (Dana Crvenih nosova) u organizaciji TV kuće Pro7. Uz glumu, Mirja Boes redovito vodi glavna TV-događanja. Početkom 2006. godine zajedno s Kaiom Böckingom bila je prezenterica na Bavarskoj filmskoj nagradi 2005. i vodila The World’s Best Comedy.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju