Ferdo i Juju dva su pajdaša koja stalno nešto zakuhaju na žalost ostalih stanara čini se kako će njih dvojica biti zauvijek susjedi.

70.-71.ep - 1. kolovoz
Grof (Slaven Knezović) ima novi poslić za Ferdu i Juru. Dečki će prodavati rumunjske zimske gume ispred Grofove garaže. Viki je usvojila pingvina preko sumnjive humanitarne udruge za zaštitu životinja i sasvim se posvetila brizi o njemu: kupuje mu hranu, šal, kapu, dekicu i sve to daje udruzi, a ostavlja im čak i novac za pingvina. Marko (Karlo Franić) je kod Grofa u stanu i praćkom razbija staklo na prozoru, za što Grof okrivi Komu. Starac (Jura Mofčan) dolazi do Jure i Ferde i raspituje se o gumama, znatiželjan je i gnjavi ih pitanjima što dovodi do svađe i dolaska Policajca (Dalijo Sić). Da stvari budu još gore, u policiju je stigla već peta dojava o sudaru vozača koji su imali iste zimske gume...
Cure idu u zadnji ovogodišnji shopping jer je u obližnjem butiku rasprodaja. Jura se sjeti u zadnji čas da svojoj Lili nije kupio novogodišnji poklon, pa u panici pokušava smisliti neku sitnicu. Ferdo (Ljubomir Kerekeš) se sjeti da Sanja želi jedan sat i odjuri u suvenirnicu ne bi li ga uspio nabaviti. Jura moli Grofa da mu preko svojih veza pronađe neki poklon za Lili, a isto ga traži i Ferdo jer nije uspio pronaći sat za Sanju. Cure su nakon kupovine shvatile da im stvari koje su kupile uopće ne pristaju.

72.-73.ep - 2. kolovoz
Grof se budi nakon strastvene noći i umjesto dotične ljepotice, kraj sebe ugleda Komu odjevenog u žensku odjeću i sa ženskom perikom na glavi. Koma mu se obraća s „ljubavi“. Grof je osupnut. Lili je odlučila natjerati Juru da u novoj godini bude pažljiviji prema njoj, te da zajedno moraju poraditi na svojoj vezi. I Bela je donijela novogodišnje odluke: naći će ljubav svog života, prestati izlaziti s kriminalcima i više nikada ne dopustiti mami da je izbaci iz takta. Grof se ponovno budi kraj Kome. Obojica su sinoć previše popili i čini se da su (pre)spavali zajedno. Grof je izluđen jer se nijedan ne sjeća što su radili tijekom noći. Sanja i Anđa su mamurne nakon slavlja, a Viki blista od sreće. U njezinom krevetu spava goli Djed Mraz. Viki tvrdi da je Djedica dar s neba i predstavlja ga curama. Njegovo ime je Ben (Eamon Flack) i dolazi iz Australije. Viki ga uči hrvatski i već planira njihovo vjenčanje. Grofova mučna buđenja uz Komu ne prestaju. Iako je u Golubici upoznao Velinu (Silvija Šklebar) i odveo je u svoju postelju, ujutro je na njezinom mjestu ponovno uspavani Koma. Jedino Bela može riješiti Grofov problem...
Lili je upala u sumnjivu organizaciju koja okuplja ljude na zajedničkim večerama, a Organizator (Dinko Vujević) diže atmosferu i samopouzdanje svih prisutnih. Na kraju svake večere, zadovoljni gosti ostavljaju svoje novčane donacije. Jura je ljut na Lili što je povjerovala u tu priču i nagovara Ferdu da im se pridruži u organizaciji kako bi mu pomogao raskrinkati prevarante. Lili je nasjela na priču preko agenta za vezu - zamaskiranog tipa koji se nenadano pojavljuje u dućanu i u šiframa joj govori kada i gdje će se održati sljedeći skup. Grof ulazi u novi posao.

74.-75.ep - 3. kolovoz
Ferdo (Ljubomir Kerekeš) je vidio strašnu prometnu nesreću i pobjegao s lica mjesta jer mu se nije dalo cijelu noć svjedočiti o udesu. Sanja ga osuđuje zbog njegove odluke i naziva ga kukavicom. Na vratima Ferdinog stana pojavljuje se zgodna odvjetnica Mirjana (Zrinka Antičević). Grof otkriva da je u nesreći sudjelovao njegov partner i Ferdino bi svjedočenje moglo upropastiti Grofove unosne poslove. Odvjetnica Mirjana spremna je pristati na sve samo da privoli Ferdu da svjedoči. Ferdi se sviđa njezina „ponuda” i pristaje na dogovor.
Koma pokušava popraviti struju u hodniku, kad se iza njegovih leđa stvore „bića” s kacigama i maskama na glavi. Koma pada u nesvijest, a „bića” ga odvode iz zgrade. Bela zaključuje da Ferdi treba kućni ljubimac s kojim će moći prošetati, jer se cijelo vrijeme dosađuje u stanu. Ferdo (Ljubomir Kerekeš) odlazi u pet shop i kupuje kanarinca. Viki se razbolila. Sanja joj kuha čajeve i mjeri joj temperaturu. Lili je čula da vlada ptičja gripa, pa širi paniku po zgradi.

76.-77.ep - 4. kolovoz
Pero (Petar Tikvedžija) priprema natjecanje u karaokama u „Golubici“. Jura odmah nagovara Ferdu da se prijavi, što Ferdo (Ljubomir Kerekeš) na kraju i odluči učiniti. Grofov prijatelj Tonči (Mladen Čutura) zove Grofa da ga zamoli da bude menadžer njegovoj Kćeri Kiki (Ivana Marić) koja je mlada pjevačica u usponu. Grof zbog svojih poslovnih interesa s Tončijem odmah dolazi do Pere i pokušava ga podmititi za Kikinu pobjedu na karaokama. Pero odbija ponudu. Koma se kostimirao u Elvisa i želi nastupiti u „Golubici“. Lili se isto prijavila na natjecanje i ucjenjuje Juru tražeći ga da joj bude podrška i glasa za nju. Jura je ljut jer želi podržati Ferdu. Na karaoke se prijavila i Viki koja očekuje Sanjin glas, što rastužuje Ferdu, jer je očekivao kćerin glas za sebe. Ferdo je razočaran u svoje bližnje i žali se Beli koja ga moli da barem zbog nje ne odustane od natjecanja…
Jura i Lili useljavaju se kod Ferde jer je Lili zbog dugova odlučila iznajmiti stan studentima. Sanja priznaje curama da je usamljena i tužna jer joj je dečko otišao na mjesec dana u Ukrajinu. Anđa joj savjetuje da u tih mjesec dana pronađe novog dečka, ali Sanja to ne želi ni čuti.

78.-79.ep - 5. kolovoz
Sanja je zbunjena od susreta s Boškom (Duško Modrinić) i priznaje curama da joj se Boško malo sviđa, iako joj je Andrej još uvijek draži. Boško priča dečkima kako mu je Sanja dobar komad. Lili maltretira Juru i Ferdu koji žele gledati utakmicu. Tjera ih da čiste i radi buku usisavačem. Anđa i Viki su ljubomorne na Sanju zbog Boška i odlučuju zavesti Blagoja (Luka Juričić) i Branka (Damir Poljičak) kako bi i one imale dečke. Grof nudi poslić novim dečkima u zgradi. Trebaju za lovu istovariti kamione. Dečki pristaju. Viki i Anđa dolaze kod Blagoja i Branka i sređuju ih – oblače ih u moderniju odjeću, rade im frizure i dogovaraju se koji će biti čiji dečko. Sanja pokušava misliti na Andreja, ali joj misli stalno lete na Boška. Boško joj dolazi na vrata. Sanja ga pušta unutra, sjedaju na kauč, razgovaraju i kada se konačno poljube, na djelu ih zatekne Boškova cura Monika (Anica Kovačević)…
Sanja i Boško (Duško Modrinić) zatečeni su pred Monikom (Anica Kovačević) i pokušavaju se izvući iz neugodne situacije. U stan upadaju Anđa i Viki i cijela zbrka postaje još veća. Sanji je dosta svega. Ferdo (Ljubomir Kerekeš) odluči napustiti vlastiti stan jer više ne može podnijeti Lilin teror u njihovoj novoj zajednici.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju