Dokumentarna serija čiji je autor koncepta lovac na osebujne pojave i ljude, Robert Ripley, na male ekrane donosi priče o neobičnim stvarima i ljudima.

Ovaj televizijski format svoju je premijeru imao davne 1949. godine, a njegove inačice su osvojile gledatelje i obožavatelje diljem svijeta. Igrani film o liku i djelu Roberta Ripleyja trebao bi doći na veliki ekran 2011. godine, a samog Roberta utjelovit će popularni glumac Jim Carrey. 'Vjerovali ili ne' je dokumentarna serija bazirana na putovanjima i otkrićima osebujnog crtača, izvođača i amaterskog antropologa Roberta LeRoya Ripleyja. U potrazi za ljudima, mjestima i događajima koji su stvarali neobičnu stranu ljudske povijesti, poput Nikole Tesle ili Bermudskog trokuta ovaj autor je godinama skupljao materijale koji su dokaz da neobični događaji, ljudi i pojave uistinu postoje.

Njegov rad kasnije je prilagođen mnogim formatima, uključujući radio, televiziju, knjige te kompjuterske igrice. Ripleyjeva kolekcija uključuje 20 000 fotografija, 20 000 predmeta te više od 130 000 stripova. Ripley Entertainment Inc. je svjetska kompanija koja je dio grupacije Jim Pattison, a realizira mnogobrojne projekte, uključujući TV serije, knjige, igre, sadržaje za mobilne telefone te ostali zabavno-interaktivni sadržaj.

Popularan TV format dobio je svoju verziju u Singapuru, Indoneziji kao i na Filipinima. U ovim zemljama emisija se emitirala u udarnom terminu, a ondašnje gledateljstvo moglo je prvi put vidjeti neobične spektakle koje najavljuje voditelj Alan Wu.

Allan Wu je voditelj singapurske verzije dokumentarne serije Vjerovali ili ne! Wu je i glumac, a vodio je razne proslavljene televizijske formate poput Amazing Race Asia, MTV Taiwan Party Zone i Most Wanted. Diplomirao je na Berkeleyju te ima diplomu iz područja biologije. Nakon studija bavio se glumom i manekenstvom.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju