The Boondocks su započeli svoj život kao strip u studentskim novinama The Diamondback na McGruderovom sveučilištu Maryland, College Park. Strip je zatim našao put do časopisa The Source.

Radnja serije:

Na početku se serije crnačka obitelj Freeman doseli iz South Sidea u Chicagu u izmišljeno, mirno i pretežno bjelačko predgrađe Woodcrest. Spoj tih različitih kultura, stilova života, slojeva društva, stereotipa, točki gledišta i rasa temelj je satire, komedije i zapleta ove serije.

Likovi:

Huey Freeman (glas Regina King) glas je razuma i moralna vertikala obitelji. Vrlo je inteligentan, obožava čitati i zna puno toga. Na njega su utjecale teorije raznih ljevičarskih socijalnih pokreta i borci za pravdu. Njegova ga obitelj stalno ismijava i podcjenjuje jer ima ciljeve i vrijednosti koji nadmašuju one prikladne siromašnom okružju iz kojeg potječe. U seriji je Huey proglašen „kućnim teroristom“. Huey se zalaže za razne društvene promjene i otvoreno prezire afroameričku pop-kulturu koja promovira rastrošnu ekstravaganciju, štetne načine života i neznanje. Za razliku od drugih likova, Huey se rijetko smije.

Riley Freeman (glas Regina King) je Hueyjev problematični brat. Za razliku od svog brata, on je entuzijastični obožavatelj afroameričke pop-kulture. Iako je inače šarmantan, pametan i umjetnički nadaren, Riley ostaje vjeran svojim pop-idealima, unatoč autodestruktivnim posljedicama. Veliki se broj epizoda fokusira na Rileyjevim pustolovinama (koje često pokreće njegova ljubav prema gangsta rapu i želja da imitira ljude kojima se divi). Usprkos svojoj divljoj prirodi i pokušajima da se prikaže opasnijim nego što uistinu jest, Riley katkad pokaže i mekšu, neviniju stranu. Za razliku od brata, Riley je stručnjak za uličnu tuču. Iako njegova tehnika nije ravna Hueyjevim borilačkim vještinama, njih dvojica moćan su tim kada se zajednički suprotstavljaju neprijateljima.
Robert Jebediah Freeman, također znan kao Djed (glas John Witherspoon) je Hueyjev i Rileyjev djed i skrbnik. Iako voli svoje unuke, katkad eksplodira u očaju i bijesu zbog stalnih nepodopština koje mu unuci priređuju. Ni on sam nije nevinašce. Na primjer, njegova suluda potraga za romantičnom vezom uvijek privlači bizarne i opasne žene. Nitko ne zna koliko Robert uistinu ima godina, čak ni on sam. Robert vjeruje u vrijednosti davno izumrle generacije Afroamerikanaca pa često koristi pojas kojima barata izrazito dobro ne bi li disciplinirao unuke.

Ne propustite zabavnu animiranu seriju punu satire i komedije u kasnovečernjem terminu na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju