Odrastanje superheroja se nastavlja! Moćni zlikovci se vraćaju u prošlost kako bi mladom Supermanu pomrsili račune.

(Smallville), SAD, 2008. godina
8. sezona, 22 nastavka
Redatelj: David Nutter
Prilagodba scenarija: Alfred Gough & Miles Millar
Izvršni producenti:Kelly Souders & Brian Peterson, Todd Slavkin & Darren Swimmer
Autori:Jerry Siegel, Joe Shuster

Clark Kent je na raskrižju života i ispunjenju svoje sudbine je bliže no ikad, njegovo odrastanje vodi ga trenutku da konačno postane pravi superheroj. Kent će se također suočiti s najvećom razornom silom u liku superjunaka Doomsdayja. Clark u ovim godinama započinje i svoju karijeru u 'Daily Planetu'.

Najduže emitirana serija o Supermanu u novim nastavcima donosi na male ekrane novu legiju superheroja, inače kultne likove iz stripa Geoffa Johnsa koji se iz daleke budućnosti vraćaju u Supermanovu prošlost. Mladi Clark tako će se na raskrižju svog života susresti s Plastiqueom, zanosnom Maximom te najmoćnijim zlikovcem ikada, zloglasnim Doomsdayjom.

U ovoj sezoni u gostujućoj ulozi gledatelji će prepoznati i glumicu Tori Spelling. Lik Tess Mercer stvoren je nakon što su se u prošloj sezoni gledatelji oprostili s Clarkovim najvećim neprijateljem Lexom Luthorom. Serija je snimana na lokacijama Vancouvera u Kanadi.

ULOGE:
TOM WELLING…..Clark Kent
ALLISON MACK…..Chloe Sullivan
ERICA DURANCE…..Lois Lane
AARON ASHMORE…..Jimmy Olsen
CASSIDY FREEMAN…..Tess Mercer
SAM WITWER…..Davis Bloome
JUSTIN HARTLEY…..Oliver Queen

NAGRADE
- serija je dobila ukupno 27 nagrada 120 nominacija
- tri nagrade 'Emmy' 2002., 2005. i 2006. godine, a 2006. i 2007. je nominirana za istu nagradu
- dvije nagrade 'ASCAP' 2002. za najbolju seriju i glazbu (Mark Snow)
- 2002. godine serija je dobila nagradu 'Saturn' za najbolju sporednu ulogu (Michael Rosenbaum), a istu nagradu je dobila i u kategoriji najbolje serije 2007. godine
- 2009. nagrada 'Teen Choice ' za najbolju ulogu Tom Welling, a 2008.godine je Kristina Kreuk nominirana u kategoriji najbolje glumice
- 2009. nagrada 'Leo'
- 2009. nagrada 'Teen Choice' u kategoriji najboljeg glumca -Tom Welling godine, dok je 2006. i 2007. godine tu nagradu dobila glumica Allison Mack
-2010. i 2011. godine nominiran je za nagradu ASC
-2010. godine serije je dobila nagradu Leo

Nakon što se na kraju sedme sezone Clark suočio s Lexom Luthorom koji je otkrio njegovo pravo podrijetlo, došlo je do velike borbe. No Lexovo otkrivenje nije bez plaćene cijene, a to je smrt Lionela Luthora. U zadnjim nastavicma gledatelji su mogli vidjeti i borbu Clarka s Brainiacom koji je napao njegovu rođakinju Karu, a Chloe i Lanu je stavio u stanje kome. Clark se našao i na kraju ljubavne priče s prelijepom Lanom koja mu je rekla kako zauvijek ostavlja Smallville i njega, jer samo će tako mladi Superman ispuniti svoju sudbinu.

Sada kada je mladi superjunak zatvorio jedno poglavlje svog života vrijeme je da otvori novo. Prava prilika za novi početak je prijedlog Lois Lane da preda molbu za posao u Daily Planetu. Osma sezona počinje nekoliko tjedana nakon što se Clark zaposli u redakciji. Veliko uporište u svom poslu, ali i u privatnom životu Clark pronalazi upravo u prelijepoj Lois. Ubrzo će početi frcati iskre između mladog superheroja i lijepe novinarke. Oni će shvatiti kako ih povezuje nešto više od prijateljstva i zajedničkog posla. Clark ujedno shvati kako mora održati ravnotežu između svoja dva identiteta, novinara i superheroja. Iako više nema Lexa, njegovo mjesto i imanje uskoro popuni zanosna Tess Mercer (Freeman), koja je prema Lexovim uputama postala glavna u svim njegovim poslovima, a s tim je i preuzela vlasništvo nad Daily Planetom. Tessina prisutnost promijenit će Clarkov život, jer ona je uvjerena da je Lex Luthor još uvijek živ. No Clark nije jedini koji će doživjeti promjene u svom životu. U Metropolis se vraća milijader Oilvier Queen (Hartley). Oliver počinje ispitivati svoju ulogu superheroja baš kada Clark uspješno prihvati svoju sudbinu. Najbolja Clarkova prijateljica Chloe u novim nastavcima uplovit će u bračnu luku. S poslovne strane ona nastavlja Lanin posao te će ponovno otvoriti Fundaciju Isis kako bi savjetovala ljude s 'metero' moćima. Chloein život postane još kompliciraniji kada upozna bolničara Davisa Bloomea (Witwer) koji odmah s njom ostvari prijateljski odnos. Unatoč tomu što ga Chloe smatra prijateljem, David skriva mračnu tajnu. Naime ispostavi se da je on Doomsday, naljući protivinik mladog Clarka Kenta….

O glumcima:

TOM WELLING …CLARK KENT
Tom je rođen 26. travnja 1977. u New Yorku. Pohađao je Okemos High School u Okemosu u Michiganu. Tom se bavio manekenstvom za agenciju 'Louisa Modeling Agency'. Kao model radio je zajedno i s Ashtonom Kutcherom. Probio se ulogom u 'Rob the Karate Instructor', zatim u nekoliko epizoda serije 'Sutkinja Amy' tijekom sezone 2000.- 2001. Također pojavljuje se i u seriji 'Special Unit 2', te seriji 'Undeclared'. U slobodno vrijeme, Tom voli čitati, igrati košarku s prijateljima i trčati. Tom i njegova žena, Jamie, vjenčali su se u ljeto 2002. godine. Zanimljivo je kak je Tom bio na lisit želja Stephenie Meyer za ulogu Emmetta Cullena u hit filmu ' Sumrak'.

ALLISON MACK ….CHLOE SULLIVAN
Allison je rođena 29. srpnja u Njemačkoj, a s dvije godine seli u južnu Kaliforniju. Glumačku karijeru započinje kada su joj bile četiri godine, nastupima u reklamama i tiskanim oglasima. U sedmoj godini počinje pohađati satove glume u 'The Young Actors Space' u Los Angelesu. U godinama nakon toga, Allison se pojavljuje u mnogim filmovima i na televiziji. Gostovala je na TV emisijama kao što su 'U sedmom nebu' i 'Providence'. Početkom 2001. godine imala je vrlo značajnu ulogu u jednoj od epizoda kratkotrajne serije 'Kate Brasher'. Nastupila je i u mnogim filmovima, kao što su 'Honey', 'We Shrunk Ourselves' i 'Camp Nowhere'. Redovno se pojavljivala u nekoliko TV emisija, poput 'The Opposite Seks', u kojoj je glumila i s Milom Ventimigliaom iz serije 'Heroji'. Također se 2001.godine pojavljuje u TV-filmu 'My Horrible Year'. Allison živi u Vancouveru.

ERICA DURANCE …LOIS LANE
Erica je rođena 21.lipnja 1978. godine u Calgaryu u Kanadi. Nakon škole Erica se preselila u Vancouver gdje je počela svoju glumačku karijeru koja je u početku uključivala horor filmove te gostujuće uloge u znanstveno fantastičnim serijama. Bila je petnaesta na ljestvici na FHM ljestvici sto najseksi žena svijeta 2008. godine. U slobodno vrijeme druži se sa svojim kolegicama iz serije 'Smallville' s kojima je i privatno jako dobra, Allison Mack i Kristinom Kreuk. Zanimljiv je podatak da je Erici omiljen lik iz stripa bio Lois Lane čak i prije nego što je dobila tu ulogu. Glumila je Andromedu u seriji 'Chris Isaak Show'.

AARON ASHMORE…..JIMMY OLSEN
Glumac Jimmy ostvario je mnogobrojne gostujuće uloge u serijama poput 'Nestali' i 'Zapadno krilo', a glumio je i u televizijskom filmu 'Prom Queen: The Marc Hall Story'. Ashmore su gledatelji mogli vidjeti i na velikom ekranu i to u sljedećim filmovima:' Palo Alto', 'The Stone Angel', 'The Christmas Cottage' te 'Privileged and The Thaw', u kojem je glumio s Valom Kilmerom. Ovaj glumac je odrastao je u Kanadi, a 2010. godine nominiran je za nagradu 'Leo'.

CASSIDY FREEMAN…..TESS MERCER
Ova mlada glumica dolazi iz Chicaga, a počela je glumiti u dobi od tri godine. Diplomirala je na 'Middlebury Collegeu' u Vermontu. Tijekom studiranja Cassidy je živjela i radila u mnogobrojnim gradovima kao u New Yorku, Washingtonu te u jednom gradu u Boliviji. Nakon što se preselila u Los Angeles ostvarila je ulogu u filmu 'Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee', koji je svoju premijeru imao 2007. godine na Sundance Film Festivalu. Ostvarila je uloge u serijama 'CSI: Las Vegas' i 'Zaboravljeni slučaj'. Cassidy je aktivna članica udruge' Heal the Bay' koja se bavi čišćenjem obale.

SAM WITWER…..DAVIS BLOOME
Prvu veću filmsku ulogu Sam je ostvario u filmu 'Magla'. Sam se pojavio kao gostujući glumac u hit serijama 'Zvjezdane staze', 'Navy CIS', 'Dragnet', 'Hitna služba' te 'Kosti'. Odrastao je u Chicagu. U srednjoj školi bio je pjevač srednjoškolskog benda, a završio je i 'Julliard School of Drama'. Posudio je glas glavnom liku u video igrici 'Ratovi zvijezda'. Sam je uz glumu trenutno i pjevač benda 'Crashtones'.

JUSTIN HARTLEY…..OLIVER QUEEN
Hartley je utjelovio Nicka Korda u seriji 'Gemini Divison' u kojoj mu je partnericu glumila prelijepa Rosario Dawson. Ovaj glumac rođen je u Knoxvilleu te pohađao 'Southern Illinois University' i 'The University of Illinois' u Chicagu gdje je stekao diplomu iz povijesti i kazališne umjetnosti. Ubrzo nakon selidbe u Los Angeles ostvario je ulogu u seriji 'Strasti'. U prošlosti ovaj se glumac bavio baseballom. Trenutno živi u LA-u sa suprugom Lindsay Hartley koja mu je ujedno i bivša kolegica iz serijie 'Strasti'.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju