Samohrani otac, zvrckasti prijatelj i rock buntovnik u zajedničkoj misiji - odgoju tri djevojčice.

(Full House), SAD, 1987., humoristična serija
Autor: Jeff Franklin

ULOGE:
John Stamos ... Jesse Katsopolis
Dave Coulier ... Joey Gladstone
Bob Saget ... Danny Tanner
Candace Cameron Bure ... D.J. Tanner
Jodie Sweetin ... Stephanie Tanner
Mary-Kate /Ashley Olsen ... Michelle Tanner

NAGRADE:
-serija je osvojila 16 nagrada i 19 nominacija
-četiri nagrade ASCAP (1992.-1995.)
-četiri nagrade BMI TV Music (1991.-1994.)
-nagrada TV Land (2007.)
-šest nagrada Young Artist

Televizijski voditelj Danny Tanner je udovac koji je nakon tragične nesreće supruge ostao sam sa svoje tri kćeri: D.J., Stephanie i Michelle. U odgoju djevojčica mu 'pomažu' najbolji prijatelj Joey i šurjak Jesse. Tri djevojčice i tri muškarca u avanturi zvanoj život oduševit će gledatelje pred malim ekranima u humorističnoj seriji 'Puna kuća'.

ZANIMLJIVOSTI
Poznate blizanke sestre Olsen izabrane su za ulogu Michelle Tanner zato što su bile jedine bebe koje nisu plakale na audiciji. Jedna od blizanki je ljevakinja, a druga dešnjakinja. Mary-Kate i Ashley Olsen postale su godinama kasnije modne i glumačke ikone. U stvarnom životu blizanke su postale bliske s glumcem Johnom Stamosom koji je utjelovio njihovog ujaka Jesseja u seriji 'Puna kuća'.

O GLUMCIMA
John Stamos ... Jesse Katsopolis
Ovaj glumac rođen je 1963. godine u Kaliforniji. Korijene vuče iz Grčke, a ima dvije mlađe sestre koje su učiteljice. Njegova prva profesionalna uloga bila je u seriji 'General Hospital'. John je povremeno svirao i bubnjeve u popularnoj skupini 'The Beach Boys'. Glumac je oženio prekrasnu glumicu Rebeccu Romijn 1998. godine, no par se razišao 2005. godine.

Dave Coulier ... Joey Gladstone
Dave je rođen 1959. godine u Michiganu i poznat je po svom imitatorskom talentu. Veliki je ljubitelj hokeja, a zanimljiv je podatak kako je on prva velika ljubav pjevačice Alanis Morissette. Svojevremeno ovaj je imitator i glumac izjavio kako je pjesma od slavne pjevačice Alanis 'You Oughta Know' posvećena upravo njemu.

Bob Saget ... Danny Tanner
Bob Saget rođen je 1956. godine u Philadelphiji. Pohađao je Sveučilište Temple. Kao i u seriji 'Puna kuća' ovaj glumac ima tri kćeri iz braka sa Sherri Kramer. Bob je blizak prijatelj glumice Dane Delaney.

Candace Cameron Bure ... D.J. Tanner
Ova glumica rođena je 1976. godine u Kaliforniji. Kao djevojčica Candace je odlučila krenuti stopama svog starijeg brata Kirka, a prva veća prilika ukazala joj se kada joj je ponuđena ulogu D.J. u 'Punoj kući'. U dobi od 20 godina udala se za igrača hokeja Valerija Burea s kojim ima tri kćeri. Njezin šurjak je proslavljeni ruski igrač hokeja Pavel Bure.

Jodie Sweetin ... Stephanie Tanner
Za ulogu Stephanie ova je glumica dobila nagradu Young Artist. Jodie je rođena 1982. godine u Kaliforniji. Kao djevojčica Jodie je preskočila jedan razred u osnovnoj školi. No unatoč velikom talentu, Jodie je s vremenom postala ovisna o metadonu. Nakon nekog vremena saznala je da je usvojena i da je u njezinoj biološkoj obitelji bilo mnogo ovisnika. Na vjenčanju s prvim mužem, kuma joj je bila sestra iz serije 'Puna kuća' glumica Candace Cameron.

Mary-Kate /Ashley Olsen ... Michelle Tanner
Ove dvije blizanke rođene su 1986. godine u Kaliforniji. U dobi od godinu dana blizanke su dobile svoju prvu ulogu te tako postale planetarno popularne. Blizanke imaju mlađu Elizabeth te starijeg brata Trenta. Zajedno su pokrenule liniju za odjeću, a mediji ih prate i zbog odličnog modnog ukusa i stila. Blizanke su postale najmlađe milijunašice koje su svojim radom zaradile novac prije svoje desete godine. Ashley je starija od Mary-Kate jednu minutu. U prvim sezonama serije producenti nisu htjeli da gledatelji znaju kako malenu Michelle tumače blizanke i zato su ih potpisivali kao Mary-Kate Ashley Olsen.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju