Serija ‘Ptice umiru pjevajući’ ekranizacija je romana australske spisateljice Coleen McCullough koja je za vrijeme svog prikazivanja 1983. godine postala druga serija po gledanosti svih vremena u Sjedinjenim Američkim Državama.

5.ep, subota, 19. siječnja

Otac Ralph sada je naočiti 61-godišnji kardinal De Bricassart. Vraća se u Australiju prvi put nakon gotovo 20 godina kako bi proveo Božić s obitelji Cleary. On i Meggie, koja je još lijepa s 47 godina, zaljubljeni su kao uvijek i ubrzo ponovno uspostavljaju fizički odnos. Justine (MARE WINNINGHAM), glumica u usponu, izrasla je u tvrdoglavu 20-godišnjakinju koja snažno zamjera Meggie jer ljubavlju obasipa samo njezina brata, 19-godišnjeg Danea (PHILIP ANGLIM). Usprkos tomu Justine brata obožava i njih su dvoje neraskidivo povezani.

6.ep, nedjelja, 20. siječnja

Vrativši se na Droghedu nakon što je napustila Lukea (Bryan Brown), Meggie (Rachel Ward) rađa Ralphova (Richard Chamberlain) sina Danea i zaklinje se da joj ga nitko neće uzeti. Mnogo godina poslije odrasli Dane (Philip Anglim) objavljuje da želi postati svećenik. Justine (Mare Winningham) odlazi s Droghede kako bi postala glumica. Sedam godina poslije Dane, tek što se zaredio za svećenika, utapa se pomažući dvjema plivačicama. Nakon njegove smrti Meggie kaže Ralphu istinu o Daneu i neizravno ruši barijere između Fee, (Jean Simmons), Meggie i Justine. Ralph umire na Meggienim rukama u ružičnjaku na Droghedi.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju