Operativni (Eugene Robert Glazer) vjeruje da je Nikita (Peta Wilson) opasna za društvo, i želi je ubiti tijekom jednog zadatka.

3.sez, 1. i 2.ep, ponedjeljak 6. svibnja

Operativni (Eugene Robert Glazer) vjeruje da je Nikita (Peta Wilson) opasna za društvo, i želi je ubiti tijekom jednog zadatka. Ona ipak preživi njegov plan, a kada se vrati u Odjel pokušava rasvijetliti Michaelov (Roy Dupuis) nestanak. Iznenađena je onim što je otkrila.  

Nikita (Peta Wilson)  se useljava Michaelu (Roy Dupuis) i njegovoj obitelji kako bi pomogla Odjelu pri lociranju i ubojstvu Elenina (Samia Shoaiboca) Salla Vacek (Hrant Alianak), najbogatijeg terorista na svijetu. Odjel uhvati i muči jednog od Vacekofih kolega sa Cambridge kako bi iznudio informacije o njegovim terorističkim aktivnostima. Vacek se ne uspije doći na dogovoreni sastanak sa kćerkom čime upropasti plan odjela da ga ubije.

3.sez, 3. i 4.ep, utorak 7. svibnja

Odjel naredi Michaelu (Roy Dupuis) da otruje Elenu (Samia Shoaiboca) kako bi njenog oca međunarodnog terorista uhvatili u zamku. Iz svog bolničkog kreveta Elena posvjedoči smrti svoga oca i izrežiranoj smrti svog muža Michaela. Operativni (Eugene Robert Glazer) i Madeline (Alberta Watson) obavijeste Michaela da nikada viša ne smije vidjeti svoju ženu i sina. Antipatični Odjelov obavještajac Mick Schtoppel (Carlo Rota) preseli se u Nikitinu zgradu u susjedni stan.

Nakon što je u svrhu zadatka  zauvijek izgubio ženu i sina, Michaelova (Roy Dupuis) učinkovitost počinje ozbiljno padati. Nikita (Peta Wilson) pokušava povratiti Michaelovu želju za životom i zaštiti ga od novog neprijatelja Odjela. Za to vrijeme Operativni (Eugene Robert Glazer) i Madeline (Alberta Watson)  prepiru se oko toga kako postupiti s osjetljivim Michaelom. Birkoff (Matthew Fergusonse) obraća Walteru (Don Francks) u vezi dosjea koji je pronašao, a koji sadrži dokaze koji inkriminiraju Operativnoga.

3.sez, 5. i 6.ep, srijeda 8. svibnja

Odjel uništava genetski laboratorij napravljen  kako bi stvarao savršene male teroriste. Nikita (Peta Wilson) sumnja kako Odjel ima i vlastite slične laboratorije, no svoje sumnje ne uspijeva potvrditi Michaelu (Roy Dupuis). Operativni Felixa stavlja u privremenu neaktivnost, te ga šalje u samoubilačku misiju, koju on uspijeva preživjeti. Birkoff (Matthew Ferguson) se boji Felixove osvete.

Madelin (Alberta Watson) glumi psihoterapeutkinju kako bi uvjerila odanu suprugu južnoameričkog političara Corrine da ubije svog supruga. Između ostalog ona je i nekadašnja operativka Odjela i Operativčeva (Eugene Robert Glazer) bivša supruga. Nikita (Peta Wilson)  i Michael (Roy Dupuis) sudjeluju u planu da izmanipuliraju Corrine i njenu okolinu do te mjere da postane dovoljno paranoična i puna mržnje da je u stanju počiniti ubojstvo.

3.sez, 7. i 8.ep, četvrtak 9. svibnja

Nikita (Peta Wilson) se neobično ponaša. Michael (Roy Dupuis) primjećuje da je preopterećena, te da u jednoj od misija neprijatelj izbjegava pucati u nju. Počinje vjerovati da Nikita  radi za Crvenu ćeliju. Bez znanja Odjela Nikita pada u zasjedu tijekom misije a Crvena ćelija ju zamjenjuje vlastitom operativkom koja izgleda identično kao ona. Nikita je prisiljena asistirati vlastitoj 'dublerici' kako bi zaštitila Michaela. U ovoj epizodi zvijezda serije Peta Wilson vješto je odigrala obje uloge. 

Odjel otme Benjamina Krugera, čovjeka sa fotografskim pamćenjem, kako bi pomagao tijekom misije. Da ga prisili na suradnju Madeline (Alberta Watson) mu pokazuje lažnu vrpcu na kojoj se vidi kako Kruger ubija čovjeka. Vidjevši kako je Kruger uhvaćen u Odjelovu klopku Nikita (Peta Wilson) se pita da li je to Odjel  učinio i njoj. Arogantni stručnjak za računala Greg Hillinger (Kris Lemche) pokušava sabotirati Birgoffovo(Matthew Ferguson) računalo.

3.sez, 9. i 10.ep, petak 10. svibnja

Nakon što ga Michael (Roy Dupuis) drogira, Operativni (Eugene Robert Glazer) prestane donositi racionalne odluke te pošalje tim da uhvate muškarca koji je mrtav već četiri godine. Michael preuzima kontrolu nad Odjelom. Otkriva se plan za ubojstvo vođe Crvene ćelije.

Nikita (Peta Wilson) mora glumiti da je udana za sadističkog terorista dok Odjel pokušava locirati rakete koje su ukrali njezin suprug i njegov brat. Madeline (Alberta Watson) laže kako bi zaštitila Operativnog (Eugene Robert Glazer) koji je ubio ubojicu svoga sina.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju