Nakon brutalne svađe s Waltom, Jesse se nervozno pridruži Gusu i Mikeu u Meksiku da nauči kartel kako proizvesti Waltov metamfetamin.

4.sez., 10.ep.- 26. svibnja

Nakon brutalne svađe s Waltom, Jesse se nervozno pridruži Gusu i Mikeu u Meksiku da nauči kartel kako proizvesti Waltov metamfetamin. Ali po njihovu dolasku Jesseju postaje jasno da je glavni kemičar kartela uzrujan jer netko tako mlad i bez formalne znanstvene naobrazbe nadzire njegov posao. Shvativši da njegovo preživljavanje ovisi o tome tko je jači, Jesse jasno daje do znanja da će stvari biti napravljene na njegov način ili nikako. Za to vrijeme u Albuquerqueu Walt je u bezizlaznoj situaciji i Skyler nema izbora nego nastaviti dalje, pa vidljivo uzbuđenu Waltu ml. da rabljeni auto koji su mu kupili za rođendan. S pomoću sredstava koja mu je dala Skyler, odvjetnik Saul Goodman uvjeri Teda Benekea da mu je preminuo daleki rođak i ostavio mu dovoljno novca da plati porez.


4. sez., 11.ep.- 27. svibnja

Don Eladio je mrtav i Jesse požuruje Gusa i Mikea u napuštenu trgovinu koja krije sofisticiranu bolnicu. Nakon intenzivne njege koja je bila potrebna da se spasi od otrova koji je uništio čitavi kartel, Gus napušta Mikea da bi se oporavio od ranjavanja metkom te odvede Jesseja kući u Albuquerque. No prije nego što se vrati natrag na posao u laboratorij, Jesse inzistira na jamstvu za Waltovu sigurnost. U međuvremenu, nakon što je saznao da nije prekršio dogovor o plaćanju poreza, Skyler se požuri da vidi Teda. A kada Ted inzistira na tome da joj vrati novac, ljutita Sklyler obrati se za pomoć Saulu Goodmanu.


4. sez., 12.ep.- 28. svibnja

Unatoč njezinu protivljenju, Walt inzistira na tome da Skyler i njezina djeca prihvate zaštitu koju je Odjel za zaštitu od narkotika dao Hanku nakon Gusovih prijetnji smrću. Dok Walt čeka kod kuće što god da mu slijedi, Hankova nepopustljiva sumnja u Gusa potakne agenta Odjela za suzbijanje narkotika Stevea Gomeza da pristane na pretragu praonice da bi se našao dokaz o skrivenu laboratoriju za droge. Ipak, čak i nakon što pretraga ne da rezulate, Gus upozorava da će biti posljedica. Iako je Gomez siguran da je praonica čista, Hank počne pažljivo ispitivati svaku fotografiju koja je snimljena u nadi da će naći nešto što su agenti previdjeli. U međuvremenu, zabrinut da će Gus otkriti da je on dojavio Odjelu za suzbijanje narkotika za prijetnje protiv Hanka, Saul Goodma se sprema napustiti grad.


4.sez., 13.ep.- 29. svibnja

Walt nađe Jesseja u čekaonici bolnice da ga pita kako se njihov plan da ubiju Gusa izjalovio. Jesse je iznenađen kad stignu dva detektiva da ga pitaju za otrov zbog kojeg je Andrejin sin Brock u životnoj opasnosti. Ostavivši Jesseja da se izvuče iz ove nezgodne situacije, Walt odlazi u Saulov ured gdje zatekne njegovu tajnicu Francescu kako panično uništava papire koji bi mogli povezati njezina šefa s kartelom. Francesca zatraži novac u zamjenu za stupanje u kontakt sa Saulom, a Walt se uputi kući gdje ga dočekaju dvojica Gusovih ubojica. Nakon što je iskoristio starijeg susjeda da im odvrati pozornost, ušulja se u kuću i uzme nešto gotovine iz skrovišta. U međuvremenu, nakon što je nazvao Saula da intervenira u ispitivanju, Jesse odluči iskoristiti to što zna o sukobu s Tijom Salamancom da bi namamio Gusa u zamku.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju