Sabina je zatočena zbog optužbe da je oslobodila Alteu i vrijeme nije na njezinoj strani.

2.sez, 4.ep - 15. prosinca

Sabina je zatočena zbog optužbe da je oslobodila Alteu i vrijeme nije na njezinoj strani. Galba je naredio da je javno pogube. Fabije čini sve što može da bi je izbavio, ali ako je želi spasiti od sigurne smrti, morat će se okrenuti protiv rođenog oca. Svjestan da je i njegov sin pomogao osloboditi Alteu, Galba odluči da ga mora početi čeličiti kako bi jednog dana postao nemilosrdni general, što se od njega i očekuje. Zato će ga staviti na kušnju. Opet u planini i protiv volje Vijeća, Virijat i njegovi ljudi vraćaju se gerilskom ratovanju, ali ne znaju da će Caura snositi posljedice njihovih napada na Rim. Galba je odlučio osvojiti Cauru i u tome će mu pomoći neočekivani saveznik. Altea se i dalje ne sjeća svoje prošlosti. Virijat je očajan, ali situaciju možda promijeni osoba od koje nitko nije tražio pomoć. Nereine sumnje u Aldaru sve su izraženije i zbog toga se često svađa s Paulom koji njezino nepovjerenje smatra pretjeranim, ali saveznicu će zato naći u Heleni. Zajedno će pokušati otkriti što Aldara skriva.

 

2.sez, 5.ep - 16. prosinca

Nakon što je opet osvojio Cauru, Galba odluči zatrti i najmanji znak pobune. Najvažnije mu postaje istrijebiti pobunjenike i njihove pristalice. Na nišanu mu se nađu Bartar i Navia, no Helena će se potruditi da mu ne dopadnu šaka. Stotine Hispanaca bježe s Virijatom i skrivaju se u planini. Hispanska vojska za sve krivi Darija, međutim Virijat odbacuje takve optužbe. Sada kad su opet svi na broju odlučili su ponovno napasti Galbu i osloboditi zarobljenike, međutim sudbina im zada neočekivani udarac. Smrtonosna epidemija svima će im ugroziti život. U logoru situacija je pred usijanjem. Fabije je spreman osloboditi Sabinu ropstva da bi je spasio pribijanja na križ.

 

2.sez, 6.ep - 17. prosinca

Epidemija i dalje sije smrt među Hispancima, uključujući i Paula koji je na rubu smrti. Očajni Sandro i Nerea upute se u riskantnu potragu za lijekom. U planini se otkrilo da se u hispanskim redovima i dalje nalazi uhoda. Virijat je mora razotkriti prije nego što opet podnese izvještaj Galbi. Saznaju li da su Hispanci oslabljeni, Rim bi ih mogao napasti, a to bi bio njihov kraj. Darije je odlučio oslabiti neprijateljske snage. Nakon što se predao, zatočen je s Naviom, odlučan da zarazi vojnike i uzročnika svega zla – Galbu. Međutim, zaražena bi mogla biti još jedna osoba. Shrvan Sabininim nestankom, Fabije nastavlja sa životom, međutim Gaja mu nehotice otkrije istinu.

 

2.sez, 7.ep - 18. prosinca

Nakon Fabijeva uhićenja, Sabina bježi s Hispancima da bi dovela pomoć i spasila svoga voljenog, međutim pobunjenicima je najvažnije spasiti Darija. Srećom, Navia bi im kao dvostruka uhoda mogla biti korisna, ali rizik je velik. Prvo će morati zadobiti pretorovo povjerenje… Pod svaku cijenu. U logoru Fabije je zatočen s Darijem. Njegova je budućnost neizvjesna i za pomoć se obraća Klaudiji koju smatra svojom saveznicom. Rimljanka, međutim, za njega ima druge planove pa odluči iskoristiti svoj dobar odnos s Galbom da bi ga uvjerila da je najbolje da ubije sina. Pretor pristane i Klaudija pomisli da joj se ostvario san da se riješi posinka, međutim situacija se možda neće razvijati onako kako ona želi.

 

2.sez, 8.ep - 19 . prosinca

Nakon Fabijeva bijega s Klaudijom, Galba pobjesni. Bijeg bivšega generala otkrio je da u rimskim redovima postoji izdajica pa Galba naredi Marku da sazna o kome je riječ. Sumnje ubrzo padnu na Gaju. Znajući da je u opasnosti, ona zaprijeti Hektoru da će reći Marku da je pobunjenik ako joj ne pomogne. Hispanac će se morati dobro potruditi da oslobodi robinju svih sumnja, ali zavarati Marka bit će teže nego što mu se čini. Za to vrijeme, Fabije je uspio s Klaudijom stići do pobunjeničke zone. Rimljanin se ujedini s Hispancima i oni počnu smišljati što bi mogli učiniti s patricijkom.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju