Ne propustite najneobičniji detektivski par u povijesti. Nova sezona 'Frikova' od 11. lipnja na Novoj TV!

(Psych), SAD, 2009., dramska serija
4. sezona, 16 nastavaka
Autor serije: Steve Franks
Izvršni producenti: Jack Sakmar, Kerry Lenhart,
Mel Damski

Novi nastavci i dalje prate neobičnog detektiva Shawna koji zahvaljujući svom partneru Gusu rješava i najsloženije slučajeve.

Glumac James Roday za ulogu u ovoj seriji nominiran je za nagrade Imagen, ALMA i Satellite, a i ove godine Dule Hill je nominiran za nagradu Image u kategoriji najboljeg glumca. Gledatelji će u gostujućoj ulozi vidjeti i glumicu Rachael Leigh Cook.

Nagrade:
-2011.-nominacija za nagradu Image u kategoriji najboljeg glumca Dule Hill
- 2010. - nominacija za Emmy za najbolju glazbu u seriji
- 2009. - nominacija za nagradu 'Imagen' u kategoriji najboljeg televizijskog glumca (James Roday)
- glumac Dulé Hill je nominiran za nagradu 'Image'
- 2008. - nominacija za 'Young Artist' u kategoriji najboljeg mladog glumca (Calum Worthy)
- James Roday je nominiran za nagradu ALMA
- 2006. - James Roday za ulogu Shawna Spencera nominiran je za nagradu 'Satellite'

Četvrta sezona započinje godišnjim odmorom Gusa i Shawna. Tamo će ova dva detektiva nanjušiti međunarodnog kradljivca umjetnina. Tijekom nove sezone 'Frikovi' će se susresti sa slučajem zatvaranja simuliranog gradića Divljeg zapada u kojem će se početi događati čudne stvari. U Shawnov i Gusov život vratit će se i neki ljudi iz prošlosti, poput svećenika i njihovog učitelja, koji će ih zamoliti za pomoć u vezi jednog samoubojstva. Gus će se ponovno morati pridružiti pjevačkom kvartetu s fakulteta, kada jedan od članova bude ubijen. 'Frikovi' će se u novim nastavcima susresti i s čovjekom koji tvrdi da je vukodlak, a gledatelji će upoznati i novu Gusovu djevojku Ruby.

Uloge:
James Roday ... Shawn Spencer
Dulé Hill ... Burton 'Gus' Guster
Corbin Bernsen ... Henry Spencer
Timothy Omundson ... Carlton Lassiter
Maggie Lawson ... Juliet O'Hara
Kirsten Nelson ... Karen Vick

ZANIMLJIVOSTI:
-naslovnu pjesmu serije 'I Know, You Know', izvodi bend 'The Friendly Indians', čiji je član sam autor serije Steve Franks
- ananas se često pojavljuje na ekranu kao motiv u većini epizoda serije 'Frikovi'
- glumci James Roday i Maggie Lawson su ljubavni par i u privatnom životu

O GLAVNIM LIKOVIMA:

SHAWN
-dolazi iz obitelji policajaca te se oduvijek od njega očekivalo da preuzme obiteljsko naslijeđe. No unatoč trudu svog oca Henryja, Shawn se uspješno odupirao detektivskom pozivu. Shawn je ubrzo shvatio kako ima nevjerojatan talent za rješavanje zločina te se iz zabave počeo baviti istraživanjem. Tako je postao savjetnik, 'Frik', koji je od velike koristi policiji u otkrivanju zločinaca.

GUS
-Iako mu se otkrivanje zločina čini zabavno, Gus smatra da je potrebno imati stalan i siguran posao. Ideja da se bavi poslom privatnog detektiva ga privlači, a iako ga ponekad živcira Shawnovo ponašanje, uživa raditi s njim u detektivskoj agenciji.

O GLUMCIMA:

JAMES RODAY
James je rođen 04. travnja 1976. godine u Texasu. Roday je karijeru započeo u kazalištu na Njujorškom eksperimentalnom sveučilištu kazališta Wing gdje je stekao diplomu dramskih umjetnosti. Glumio je u Wendersovom 'Don't Come Knocking', filmovima 'Rolling Kansas' i 'The Dukes of Hazzad', te nezavisnom filmu 'Beerfest'. Na televiziji je glumio u NBC-jevoj seriji 'Miss Match' s Aliciom Silverstone. Uz glumu Roday se bavi pisanjem scenarija, a sa svojim partnerima Toddom Harthanom i Jamesom DeMonacom napisao je materijal za film 'Skinwalkers'. Napisao je scenarij za sedam epizoda serije 'Frikovi' i vlasnik je neprofitne kazališne tvrtke 'Red Dog Squadron'. Živi u Los Angelesu te je u vezi s kolegicom sa seta Maggie Lawson. Puno ime ovog glumca glasi James David Rodríguez.

DULÉ HILL
Dulé je rođen 03. svibnja 1975. godine u New Jerseyu. Nakon što je zaredao nekoliko uspješnih predstava na Broadwayu, okrenuo se televiziji. Uloga u seriji 'Zapadno krilo' bilo je za Charlieja odskočna daska, a nakon sedam sezona koliko je tamo glumio postao je prava zvijezda i 2002. godine zaradio nominaciju za nagradu Emmy. Sveukupno do sada ovaj je glumac zaradio 13 nominacija prestižnih filmskih nagrada kao što su 'Screen Actors Guild' i 'Image'. Na velikom ekranu ostvario je manje uloge u filmovima 'Edmond', 'Holes', 'Sugar Hill', 'Ona je sve to' i nezavisnoj produkciji filma 'Sexual Life'. Dulé Hilla imali smo priliku vidjeti i u epizodnoj ulozi u humorističnoj seriji 'Cosby show'. Ove godine Dule bi opet nominiran za nagradu 'Image'.

CORBIN BERNSEN
Corbin je rođen 07. listopada 1954. godine u Kaliforniji, a s obzirom na to da je odrastao u Hollywoodu u glumačkoj obitelji, Bernsen je mogao postati samo jedno. Ipak, prvo je diplomirao dramaturgiju na dramskoj akademiji te primio nagradu za pilot- scenarij kazališne predstave 'American Buffalo'. Prvo televizijsko iskustvo ostvario je u sapunici 'Ryan's Hope', uslijedili su angažmani u filmovima Blakea Edwardsa, a uloga u odvjetničkoj seriji 'Zakon u L.A.-u' proslavila ga je u svijetu. Za tu ulogu dva puta je bio nominiran za Zlatni globus i za Emmy. Bio je i voditelj američkog tjednog magazina 'Saturday Night Live' i snimio pedesetak filmova. Vlasnik je i produkcijske kuće Public Media Works za koju je režirao film 'Carpool Guy', te snimio horror 'Dead Air' i film noir 'Donna on Demand'.

TIMOTHY OMUNDSON
Timothy je rođen 29. srpnja 1969. godine u Missouriju. Tim je počeo glumiti već s 12 godina u dječjem kazalištu u Seattleu. Nakon diplome na Američkoj akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku imao je prvu profesionalnu ulogu i to u seriji 'Seinfeld'. Glumio je u serijama '24'. 'Bostonsko pravo', 'CSI:Miami', 'Ksena:princeza ratnica', a u njegov filmski opus spada i film 'Nemoguća misija 3'. Timothy se pojavio i u maloj ulozi u seriji 'Živa meta' koju su gledatelji nedavno imali prilike pratiti na Doma TV-u.

MAGGIE LAWSON
Maggie je rođena 12. kolovoza 1980. godine u Kentuckyu. Maggie se s glumom počela baviti već u djetinjstvu kada je glumila u lokalnom kazalištu. Tada je počeo i njena karijera televizijskog lica na televizijskoj postaji Louisvillu. U dobi sa 17 godina preselila se u Los Angeles te je dobila svoju prvu profesionalnu ulogu u seriji 'Unhappily Ever After'. Glumila je i u filmu 'Gamer' s Gerardom Butlerom, a gledatelji su je mogli vidjeti i u serijama 'Hitna služba' i 'Smallville'.

KIRSTEN NELSON
Kirsten Nelson je rođena u Oklahomi u SAD-u. Pohađala je sveučilište 'Northwestern' te je jedna od osnivačica kazališta Chicago's Roadworks. U njen televizijski opus spadaju uloge u serijama 'Eli Stone', 'Malcom u sredini', 'Buffy - ubojica vampira' i 'Ally McBeal'.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju