Najviše iščekivana, najgledanija turska serija na hrvatskim televizijama 'Izgubljena čast' vraća se u drugoj sezoni premijerno izvan Turske samo na Novoj TV!

Čast se ne može oduzeti, ona se može samo izgubiti…
Fatmagul kreće ponovno u bitku kako bi je pronašla

(Fatmagül’ün Suçu Ne? ), Turska, 2011./2012., serija
2.sezona

Producent: Kerem Çatay
Redatelj: Hilal Saral
Scenarij: Ece Yorenc, Melek Gencoglu
Glazba: Toygar Işıklı

Drugu sezonu najgledanije turske serije na hrvatskim televizijama čije je finale odemitirano ovog ljeta u Turskoj, hrvatski gledatelji mogu početi pratiti uskoro na Novoj TV.
'Izgubljena čast' osvojila je hrvatske gledatelje, a nove epizode obožavatelji su prije emitiranja na ekranu mogli već ranije početi pratiti na Internet servisu OYO.

Turska uspješnica koja je do zvijezda vinula protagonisticu Beren Saat, postala je čak i dio terapije za žrtve silovanja. Plaha i nevina Fatmagul na početku nove sezone ostaje bez svog supruga koji u zatvoru sjedi zbog zločina koji nije počinio. S druge strane Fatmagul proganja njezin bivši zaručnik Mustafa koji sve više postaje gnjevan na Fatmaguline osjećaje prema Kerimu. Nove epizode donose mnogobrojne obrate, poput dolaska Kerimovog izgubljenog oca iz Australije, zatim prvog braka dobroćudne Babice te dolaska novog člana obitelji. I u drugoj sezoni Fatmagul nastavlja svoju borbu s moćnom obitelji Jašaran kojoj prijete crna vremena…


PODSJETIMO
Prelijepoj Fatmagul (Beren Saat) život se okrene naopako kada je bogati i razuzdani mladići višestruko siluju. Odgojena u malom turističkom mjestu Cesme u zapadnoj Turskoj, Fatmagul ne nailazi na podršku okoline, a dodatan udarac zadaje joj njen ogorčeni zaručnik Mustafa (Fırat Celik) koji je zbog izgubljene časti ostavlja. Fatmagul je prisiljena udati se za Kerima, inače skromnog mladića koji se pod utjecajem alkohola pridružio Jašaranima i Vularu u Fatmagulinoj tragičnoj noći. Nesretna Fatmagul počinje se zbližavati s Kerimom te sama kreće u borbu protiv moćne obitelji Jašaran koja želi zataškati silovanje. Na kraju prve sezone jednog od silovatelja u naletu bijesa ubije Mustafa, Fatmagulin bivši zaručnik koji je se odrekao, a Kerim zbog sumnjivih okolnosti biva uhićen zbog njegovog ubojstva. Očajna Fatmagul u zadnjim scenama prve sezone gledajući za uhićenim Kerimom ostaje sama na cesti u zagrljaju pravog ubojice Mustafe…


O GLAVNIM GLUMCIMA
Serija je nedavno završila sa snimanjem, a tri glavna glumca vinula u sam vrh glumačke scene njihove zemlje. Turski mediji su se raspisali o ljubavi koja je planula na setu 'Izgubljene časti' između Beren Saat i Firata Celika koji tumači lik Mustafe. Navodno su glumci zajedno provodili mnogo vremena na setu, ali i izvan njega, a paparazzi su ih uhvatili zajedno na koncertu Jamiraquaija. Krajem lipnja lijepa glumica je uhvaćena i na plaži s Firatom. Međutim lijepa Beren i dalje uporno negira bilo kakvu romantičnu povezanost s kolegom sa seta.

Treba spomenuti kako je Beren Saat postala jedna od najpopularnijih javnih osoba u Turskoj. Uloga Fatmagul Beren je gurnula stepenicu bliže ulozi u filmu iranskog redatelja Bahmana Ghobadija. Mlada glumica trenutno je najpraćenija osoba u turskim medijima. Čak je više od 4 000 članaka i postova na Internetu napisano o Beren. Prema pisanju dnevnih novina 'Al Bawaba' iz Jordana lik plahe Fatmagul proglašen je ženom iz snova u arapskom svijetu. Osim nje i drugi glumci iz serije 'Izgubljena čast' su TOP tema društvenih mreža.

Za glavnu mušku ulogu Kerima, glumac Engin Akyurek nagrađen je s čak šest nagrada prema odabiru čitatelja časopisa 'Ucanus', 'Ayakligazete'(dvije nagrade) i 'Dizifilmbook' te posjetitelja portala 'Televizyondizisi En İyi Erkek Oyuncu' i 'Habershow'. Mladi glumac u Turskoj slovi kao jedna od najvećih nada turske glumačke scene. Engin je rođen 1981. godine baš kao i njegova glumačka partnerica Beren Saat i kolega Firat Celik. Roditelji su mu podrijetlom iz grada Tercana u istočnoj Anatoliji. Otac mu je vladin službenik, a majka kućanica. Engin ima i mlađeg brata. Diplomirao je na Sveučilištu u Ankari 2002. godine povijest i jezike. U svoje slobodno vrijeme ovaj je nagrađivani glumac uključen u humanitarni rad, a sudjelovao je u kampanji za žrtve potresa jugozapadne Turske. Samo dvije godine nakon diplome osvaja nagradu za najboljeg turskog glumca 'Turkiye’nin Yildizlari' u seriji 'Yabanci Damat'. Njegova debitanska uloga, Cevata Engina na velikom platnu, priskrbila mu je nagradu 'CASOD' za najveću glumačku nadu Turske. Za ulogu Mustafe Buluta u televizijskoj seriji 'Bir Bulut Olsam' Engin je dobio veliku pohvalu kritike i publike. Glumačku partnericu Beren Saat Engin je upoznao u talent showu u kojem su oboje sudjelovali. Iako ima mnogobrojne obožavateljice, glumac svoj privatni život, barem zasada, drži podalje od medija.

Opakog Mustafu utjelovio je glumac kurdskih korijena Firat Celik. Firat je rođen u Njemačkoj, a kao dječak živio je i u Parizu gdje je radio kao model. Zbog svoje sličnosti s poznatim glumcem, često ga se naziva turskim Matthewom McConaugheyjem. Glumac je zbog lika Mustafe dobio i ulogu u filmu 'Ay Büyürken Uyuyamam', koji je nastao ekranizacijom istoimenog romana, a događa se u udaljenom gradiću na Egejskom moru.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju