NEDJELJA 03.30

2012., SAD, humoristična serija
Scenarist: Josh Berman

4. sezona

Glume:

Brooke Elliott ... Jane Bingum
Margaret Cho ... Teri Lee
Jackson Hurst ... Grayson Kent
Kate Levering ... Kim Kaswell
April Bowlby ... Stacy Barret



O seriji:

Serija prati pustolovine prelijepe manekenke u usponu koja se nakon smrti vraća među žive u tijelu punašne odvjetnice. U životu ne ide uvijek sve glatko. Prelijepa i ne prepametna manekenka u usponu Deb (Brooke D'Orsay) doživljava fatalnu automobilsku nesreću te se čudom vraća u život u tijelu inteligentne punašne odvjetnice Jane (Brooke Elliott). Sada se obje osobnosti moraju naviknuti na suživot u Janeinoj zaobljenoj figuri u krajnjem okršaju ljepote i pameti. U četvrtoj sezoni omiljenu odvjetnicu čekaju novi problemi, ali i izazovi, a u epizodnoj ulozi gledat ćemo i Kim Kardashian.
 

Glumci:

Brooke Elliott kao Jane Bingum

Brooke Elliott je Jane Bingum, zvijezda hit-serije Lifetime Televisiona "Divino novo ruho". "Divino novo ruho" Elliott je 2010. donijelo nagradu Gracie za Najbolju novu glumicu u humorističnoj seriji, a 2011. nominaciju za nagradu PRISM za Najbolju glumu u humorističnoj seriji. U seriji, Elliott glumi čak dvije uloge: površnu i društvenu manekenku u tijelu briljantne i pažljive, ali i sramežljive odvjetnice, a koje su zabunom spojene u raju. "Divino novo ruho" pruža Elliott mogućnost i da pokaže svoj popriličan pjevački dar. Elliott je nastupala na Broadwayu u "Pirate Queen", mjuziklu scenarista mjuzikla "Jadnici" i "Miss Saigon". Glumila je i u brodvejskom mjuziklu "Tatoo", za koji je glazbu skladao Boy George, a producirala ga je Rosie O'Donnell. S "Ljepoticom i zvijeri" proputovala je cijelu zemlju, a bila je dio izvorne postave na prvoj nacionalnoj turneji mjuzikla "Wicked". Rođena u Minnesoti, Elliott je na Sveučilištu Western Michigan stekla diplomu iz područja mjuzikala. Nakon studija preselila se u Chicago, gdje je postala članicom ženske borbene kazališne skupine Babes with Blades. Trenutačno živi u Los Angelesu.


Margaret Cho kao Teri Lee

Margaret Cho glumi Teri Lee, gdje u ulozi Janeine tajnice pokazuje svoj dar i za dramu i za komediju. Uvijek korak ispred svoje šefice, Teri je glavni izvor informacija za Deb u njezinu novom životu u tijelu odvjetnice Jane. Hvaljena zbog svog sirovog i izravnog stila, Cho se pojavila na glumačkoj sceni 1994. godine u svojoj humorističnoj seriji "All American Girl" i otad je postala jedna od najproduktivnijih komičarki našeg vremena koju su kritičari najviše hvalili. Godine 1999. pretočila je svoju legendarnu borbu s direktorima TV-kuća zbog svoje težine i etničkog podrijetla u monodramu "I’m The One That I Want", koju je Entertainment Weekly pohvalio kao jednu od "Sjajnih izvedbi godine.
 

 

Jackson Hurst kao Grayson Kent

Jackson Hurst glumi Graysona Kenta. Još u žalosti zbog gubitka voljene zaručnice Deb, Grayson se potpuno posvećuje poslu u odvjetničkom uredu. Grayson se trudi nastaviti živjeti, nesvjestan da je Deb u blizini, ali u tijelu njegove kolegice Jane Bingum, s kojom brzo sklapa neobično prijateljstvo koje mu pruža veliku utjehu. "Divino novo ruho" za Teksašanina Jacksona Hurta druga je suradnja s izvršnim producentima Craigom Zadanom i Neilom Meronom, s kojima je radio na Lifetimeovu filmu "Living Proof". Izvršna producentica filma čija je premijera svečano obilježena bila je Renee Zellweger, a u njemu glume Harry Connick Jr., Angie Harmon, Swoosie Kurtz, Regina King i Amanda Bynes. Film "Hidden Moon" u režiji Pepea Bojorqueza omogućio mu je povratak u Mexico City, grad važan za njegovu karijeru. Neke od ostalih filmskih uloga uključuju one u filmovima "Cleaner" sa Samuelom L. Jacksonom, Edom Harrisom i Evom Mendes, "Magla" s Marciom Gay Harden i "Have Dreams, Will Travel" s Larom Flynn Boyle. Srednji je od trojice braće, a odrastao je u gradiću Kleinu u Teksasu i diplomirao je na Sveučilištu Baylor.


Kate Levering kao Kim Kaswell

Kate Levering glumi Kim Kaswell koja je nemilosrdna odvjetnica s ambicijom da postane partnerica sve dok je romanca sa šefom ne dovede do toga da se iznenada nađe bez posla. Ne prihvaćajući poraze, Kim pušta da je vodi nagon za preživljavanjem, no hoće li se ikada vratiti u odvjetnički ured Harrison i Parker? Rođena u Kaliforniji, Levering je karijeru započela u kazalištu. Bila je nominirana za nagrade Tony i Outer Critics za ulogu Peggy Sawyer u brodvejskom mjuziklu "42nd Street". Uloga joj je donijela nagradu Fred Astaire za najbolju plesačicu. Sljedeće je godine opet nominirana za nagradu Fred Astaireza ulogu Terese Raquin u mjuziklu "Thou Shalt Not". Na televiziji se pojavila u ulozi Katherine Cutler u ABC-ovoj seriji "Cashmere Mafia", a u seriji "Kevin Hill" utjelovila je lik Veronice Carter. Ostale televizijske uloge uključuju gostovanja u serijama "N.C.I.S.", "Zločinci u odijelima", "K-Ville", "Medij", "Close to Home", "Las Vegas", "Zaboravljeni slučaj", "CSI: Miami", "Izvan prakse", "Zakon i red: Odjel za žrtve" i "Home Improvement". Levering je glumila i Jeanne Martin u televizijskom filmu "Martin and Lewis". Njezin najnoviji film "Like Dandelion Dust" premijerno je prikazan na nekoliko filmskih festivala, dobio je nekoliko nagrada, a u jesen 2010. prikazan je i u nekim kinima.
 

April Bowlby kao Stacy Barrett

Predivna April Bowlby u hit seriji "Divino novo ruho" glumi Stacy Barrett, najbolju prijateljicu i cimericu manekenke u usponu čija duša završi u tijelu briljantne i punašne odvjetnice Jane. I sama manekenka koja ne dolazi lako do posla, Stacy je za svoju cimericu veza između prošlosti i sadašnjosti te stoga i pomoć koja je Jane potrebna u snalaženju na putu prema budućnosti.. Što se tiče filmova, Bowlby je glumila uz Camillu Belle u romantičnoj komediji "Prada i osjećaji", u "The Slammin' Salmon" skupine Broken Lizard te obiteljskoj drami "All Roads Lead to Home". Prije nego što se počela baviti glumom, Bowlby je pohađala satove baleta i francuskog jezika na fakultetu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju