Riječima 'Nima Splita do Splita, ni spize do Tamarine spize' Luka nas uvodi u drugu emisiju pod imenom 'Na materinoj spizi'.

Sve o showu Pun p'jat saznajte na službenoj stranici!

Svi recepti na jednom mjestu!

2.ep - 2. studenog

Riječima 'Nima Splita do Splita, ni spize do Tamarine spize' Luka nas uvodi u drugu emisiju pod imenom 'Na materinoj spizi'. Luka nikad ne zaboravlja istaknuti i naglasiti kako veliki utjecaj u njegovom kuhanju ima njegova mater Tamara. Ova emisija će imati i određenu dozu personalizacije, a kako je Tamara osoba vedrog duha, temperamentna s respektabilnim znanjem u kulinarstvu zanimljivih momenata neće nedostajati. Na stolu Lukine mame često se nađu tradicionalna splitska jela gdje sama ističe da inspiraciju u pripravljanju pronalazi u kuharici legendarne Dike Marjanović Radice. U tom 'tonu' splitkog gastronomskog izričaja će biti i rubrika 'Prazan fridž' s panadom, jelom koje spada u tzv. kategoriju 'siromašnih' jela kojeg su nekad pripremali splitski težaci. U odabiru slatkoga Luka je iskoristio svoje bračke korijene te se bacio na pripremanje karameliziranog sira koji je bio glavni desert na pričestima i krštenjima stanovnika otoka Brača. Kroz priloge pojavit će se neka prepoznatljiva lica splitske gastronomije i ugostiteljstva koja će ispričati par zanimljivosti o neizostavnim autohtonim jelima grada pod Marjanom, a obići će se i neke lokacije u koja je znao zalaziti i legendarni Miljenko Smoje.

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju