Petar Vukić iz Novog Vinodolskog još je lani pred kamerama Provjerenog ispričao kakvu agoniju prolazi. Potrošio je desetke tisuća kuna kako bi obišao silne institucije, pisao žalbe, molbe. Slučaj poput Kafkinog Procesa, samo na hrvatski način, donosi Provjereno u četvrtak u 22:00!

U trošnoj drvenoj kućici nema ni tekuće vode, ni kupaonice, ni električnog štednjaka ili perilice rublja. Jedini je luksuz televizor i stara peć na drva na kojoj se kuha i uz pomoć koje se grije. Šezdesetogodišnjem samohranom ocu Matiji i njegovom sinu Milanu, to je jedini dom koji imaju. Iako preživljavaju od 1400 kuna socijalne pomoći, Milan skromno kaže da mu ničega ne nedostaje. Tata se snalazi i odriče svega da bi njegov Milan na proljeće mogao na maturalno putovanje kao i svi drugi osmaši.

Prije godinu i pol dana, optužen je da je počinio krađu. Sve ovo vrijeme skupljao je dokaze. Tvrdio je da je nevin, molio da ga netko sasluša i vidi o čemu govori, ali uzalud. Petar Vukić iz Novog Vinodolskog još je lani pred kamerama Provjerenog ispričao kakvu agoniju prolazi.  Potrošio je desetke tisuća kuna kako bi obišao silne institucije, pisao žalbe, molbe. Poslao je svima i policiji, i sudu i državnom odvjetništvu. Svi oni tvrde –radili su prema zakonu. On pak tvrdi – svi su ga ignorirali. Da nisu, ne bi sve to prolazio. Napominje da je sve trebalo završiti još prilikom istrage te da je još tada načelniku PP Crikvenica Damiru Volfu nudio dokaze. Isti taj načelnik, na meti je istrage Unutarnje kontrole MUP-a, i to zbog zlouporabe položaja. Dokaz koji sa sobom nosi cijelo vrijeme, napokon je prihvaćen. Općinsko državno odvjetništvo u Crikvenici, ovih je dana odustalo od tužbe i prihvatilo dokaz! Slučaj poput Kafkinog Procesa, samo na hrvatski način, donosi Provjereno u četvrtak u 22:00!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju