U sve više zagrebačkih kvartova niču divlja odlagališta otpada. Gomile krupnog otpada rastu iz dana u dan, a s njima i briga i bijes građana. Ekipa Provjerenog provezla se gradskim ulicama slijedeći lokacije sa najružnije zagrebačke razglednice koju su snimili zabrinuti građani iz udruge Zelene stope.

Usred zime isključio im je struju. I to ne bilo kome nego starcima, nepokretnima, ovisnima o tuđoj pomoći. Lokalni poduzetnik u Slavonskom Brodu zbog spora oko, kako kaže neplaćenih računa s vlasnicom, odlučio je istjerati ljude na cestu. Tvrdi - to je njegov prostor i na to ima pravo. Svoju odluku koja se prebija preko leđa mahom osamdesetogodišnjaka, ne smatra nimalo upitnom. Vlasnica doma tvrdi - nije u pitanju ni ugovor, niti ikakvi računi, već činjenica da je dobro uhodan posao zapeo poduzetniku za oko koji želi preuzeti pod svaku cijenu! Starci u suzama, a vlasnik zgrade ne popušta!

Bebama je voda poznati okoliš. Svjetski psiholozi preporučuju susret s bazenom već od 4. mjeseca starosti. Istraživanja su pokazala kako djeca koja su odmalena plivala imaju bolje motoričke sposobnosti i jači imunitet od svojih vršnjaka neplivača, i to pet godina nakon prestanka plivanja. Ekipa Provjerenog bila je na tečaju plivanja s onim najmlađima, ali i onim malo starijima kojima susret s vodom i nije tako lagan.

U sve više zagrebačkih kvartova niču divlja odlagališta otpada. Gomile krupnog otpada rastu iz dana u dan, a s njima i briga i bijes građana. Smeće se nema kuda odložiti, a komunalne službe nemaju odgovor koji bi naslućivao rješenje. Ekipa Provjerenog provezla se gradskim ulicama slijedeći lokacije sa najružnije zagrebačke razglednice koju su snimili zabrinuti građani iz udruge Zelene stope.

Oplodio je kravu, cijepio 10 praščića, izvadio konju krv, previo kobili ranu, skidao šavove nerastu od 450 kg, pregledao blizance teliće. Sve je to običan uredski posao jednog veterinara na selu. Kako je provesti radni dan u životinjskom izmetu, doslovno do grla donosi ovotjedno izdanje Provjerenog.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju