Četvrtak 22.00

Smrtno bolesnima prodavao je nadu. Inače ilegalan lijek u Hrvatskoj: ulje od konoplje. Naplaćivao je to nekoliko tisuća eura. Zbog niza optužbi na račun vlasnika udruge koja i prodaje taj navodni lijek, ekipa Provjerenog odnijela ga je na testiranje kako bi i potvrdili ono što su pacijenti sumnjali: u bočici je čista prevara! Također, došli su i do čovjeka u kojeg svi upiru prstom. Doznajte što on kaže na sve optužbe!

AE! Dva samoglasnika koja se izgovaraju zajedno, a koja se najčešće može čuti u Dalmaciji, pogotovo u Splitu. Treba znati kada ih upotrijebiti; kada se mogu koristiti da zamjene čak i cijeli razgovor. To su Splićani; ljudi kojima se ne žuri, koji ne daju svoj govor, za koje se kažu da u trenu mogu 'smotati' ljepši spol. Kako je biti Dalmatinac u Zagrebu? Daleko od mora, daleko od Rive. Koliko se po Zagrebu čuje AE, riječi poput kvarat, bokun, sinjaj? Nije bilo teško provjeriti; samo od studentske populacije na zagrebačkom sveučilištu, 15% su - Dalmatinci.

Nema novca za plaće- a upravo si je kupio novi auto. Ekipi Provjerenog su to rekle ogorčene radnice tvrtke Konfekcija Antonazzo iz Osijeka. Njih 90 nije dobilo svoje zarađene plaće. Kako je nakon 30godišnjeg staža doći do toga da mjesecima jedeš samo krumpir, jer za drugo nemaš. Nemati lijek za bolesnu majku? Sve to ispričala je jedna od radnica. Vlasnik tvrtke za to je vrijeme uredno otvorio drugu firmu u Hrvatskoj. A ekipu Provjerenog je iz kruga tvornice pomoćnik, ne želeći odgovoriti na pitanja, izbacio!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju