Ovotjedna emisija Provjerenog donosi priču o prevarenim ljudima od strane čudotvorca koji je i najcrnjim prognozama obećavao spas i život.

Ovotjedna emisija Provjerenog donosi priču o prevarenim ljudima od strane čudotvorca koji je i najcrnjim prognozama obećavao spas i život. Liječio ih samo njemu poznatim lijekom. Uvodio katetere, davao injekcije. I to sve naplaćivao desetke tisuća eura. Vjerovali su, držali se za slamku spasa jer htjeli su samo najbolje svojim najmilijima. Na kraju su ostali prevareni, bez novca i što je najtužnije bez svojih najmilijih.
Kamere Provjerenog pratile su skupinu srednjoškolaca koji su učinili gestu vrijednu divljenja. Odrekli su se nečeg svojega i to za potpune neznance. Kažu da je ljepše davati nego primati.

Ekipa Provjerenog svoje gledatelje ovog četvrtka vodi u razred u kojem su se našle sve strane svijeta. Šesnaest učenika iz Kine, Kosova, Amerike, Kanade.. Svi imaju isti cilj - naučiti hrvatski jezik, jer Hrvatska im je novi dom. Zašto je važno učiti jezike od najmanje dobi pojasnit će polaznici Konfucijevog instituta, gdje svi građani mogu besplatno učiti kineski.