Ovotjedno izdanje Provjerenog donosi ispovijest žene koja tvrdi da se zbog konzumacije ulja od konoplje njezin karcinom povukao. Što potvrđuju i liječnički nalazi. Ministarstvo zdravlja osniva Povjerenstvo koji će odlučivati o opravdanosti korištenja kanabinoida, a Provjereno istražuje, je li Hrvatska na korak do legalizacije medicinskog kanabisa?

Ekipa Provjerenog posjetila je tajnu lokaciju u Sloveniji gdje se ilegalno proizvodi ulje od konoplje. Mnogi oboljeli od malignih bolesti kupuju ga na taj način, na crno. Riskiraju pritom da budu prevareni, ali i kažnjeni. Ovotjedno izdanje Provjerenog donosi ispovijest žene koja tvrdi da se zbog konzumacije ulja od konoplje njezin karcinom povukao. Što potvrđuju i liječnički nalazi. Ministarstvo zdravlja osniva Povjerenstvo koji će odlučivati o opravdanosti korištenja kanabinoida, a Provjereno istražuje, je li Hrvatska na korak do legalizacije medicinskog kanabisa?

Rođena je s dijagnozom osteogenesis imperfecta, takozvanim staklenim kostima. Do dvanaeste godine Arbnora je imala preko dvjesto prijeloma i njezin je život vezan uz invalidska kolica. Ali ona s tim, kaže, nema problema. Problem je u društvu koje ne prihvaća različitosti i jedino što zna jest sažalijevati ju.
Biti roditelj mnogo je više nego donijeti dijete na svijet. Najbolje to znaju mame i tate iz ove priče. Oni su djecu - posvojili. Takvih je priča u Hrvatskoj 130 na godinu, a djece koja su u udomiteljskim obiteljima, koja još čekaju svoju mamu i tatu je preko 2000. Provjereno donosi priču o jednoj obitelj koja je posvojila trojke, i jednu koja je posvojila malu Romkinju.

Proglašavan je herojem zemlje jer je tvornicu poklonio radnicima. Riječ je o kralju drva iz Gorskog kotara Marijanu Filipoviću. Pozadina priče jest da radnici već 8 mjeseci nisu dobili plaću, mnogi od njih doslovno gladuju. I zato su tražili stečaj, ali direktor uprave ih je preduhitrio i dan ranije tražio predstečajnu nagodbu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju