Oni su kao djeca u borbi s zloćudnim tumorom izašli kao pobjednici. Bila je to bitka koja se ne zaboravlja. I zato sada osnaženi svojim iskustvom pomažu drugoj djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Bili su susjedi. Toga dana djevojčica je svojoj baki priznala kako ju je stariji susjed dirao po intmnim dijelovima tijela. Prijavili su policiji, socijalnoj skrbi. Djevojčica je prošla nekoliko vještačenja kako bi utvrdili istinost. Osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana, dobio je uvjetnu na tri godine. I dalje živi tek nekoliko desetaka metara od iste te djevojčice. S obzirom da sustav ima način kako kazniti počinitelje, pitanje koje postavlja ekipa magazina Provjereno - jesu li te kazne adekvatne?

Poslodavac Marinko Mikulić ne plaća porez državi, duguje radnicima plaće, a kada je i dobiju radnici polovicu plaće moraju potrošiti u bonovima u njegovim dućanima. Kada uništi jednu firmu i ostane dužan svima, jednostavno otvori novu. Pitanje je kako je to moguće i zar ne postoje zakoni u ovoj državi koji bi trebali tome stati na kraj.

Oni su kao djeca u borbi s zloćudnim tumorom izašli kao pobjednici. Bila je to bitka koja se ne zaboravlja. I zato sada osnaženi svojim iskustvom pomažu drugoj djeci oboljeloj od malignih bolesti. Oni su krijesnice koje daju nadu i poruku - kada se boriš i vjeruješ, sve je moguće.

Problem velikog broja neženja desetljećima je izražen u ruralnim prostorima južne Srbije. Djevojke iz sela odlaze u gradove, a na imanjima nerijetko ostaju muškarci koji teško nalaze životne partnerice. To je riješeno uvozom nevjesta iz Albanije. I ne, nije riječ o novčanom ugovoru, već obostranoj suglasnosti za zajednički život.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju