Prodavao im je lažnu nadu. Bočicu u kojoj je navodni lijek, ulje od konoplje naplaćivao je nekoliko desetaka tisuća kuna, a ekipa Provjerenog odnijela ju je na analizu koja e pokazala kako je u bočici čista prevara. Ekipa Provjerenog nastavlja prošlotjednu priču koja je snažno odjeknula u javnosti.

Prodavao im je lažnu nadu. Bočicu u kojoj je navodni lijek, ulje od konoplje naplaćivao je nekoliko desetaka tisuća kuna, a ekipa Provjerenog odnijela ju je na analizu koja e pokazala kako je u bočici čista prevara. Ekipa Provjerenog nastavlja prošlotjednu priču koja je snažno odjeknula u javnosti. Neprekidno su se javljali novi sugovornici koji tvrde da su i oni prevareni. Varaždin i Split, dvije su nove lokacije u potrazi za istinom kako je djelovala udruga dr. Živkov. Svi sugovornici kao dostavljača opisuju istog čovjeka i zato je ekipa Provjerenog za pomoć zatražila policijskog stručnjaka za izradu fotorobota.

Umjetne pužnice promijenile su život stotinama ljudi, napredak medicine i tehnologije omogućio je život kakav je ljudima s gluhoćom i oštećenjem sluha bio nezamisliv i nemoguć. U lubanji se izbuši kost kako bi se smjestila elektroda koja seže u uho i stvara zvuk koji nije poput onog koji mi čujemo, ali omogućuje normalno slušanje i govor. Bez sluha nema ni govora, pa tako operirana djeca i odrasli mjesecima i godinama nakon operativnog zahvata prolaze rehabilitaciju kako bi naučili na nešto što im je bilo potpuno strano- zvuk. Provjereno je za ovotjednu emisiju pratilo malog Matu koji je zvuk čuo prvi put pred našim kamerama, ali i gospodina Marina koji je u ratu izgubio sluh, vid i obje podlaktice- njemu je umjetna pužnica vratila ono što je izgubio a život- komunikaciju.

Svi zaposlenici Obrtničke škole u Koprivnici, njih devedesetdvoje, svaki mjesec odvajaju 10 kuna od vlastite plaće kako bi pomogli svojim učenicima. Osnovali su udrugu preko koje omogućavaju jednake uvjete za sve - učenicima slabijeg imovinskog statusa plaćaju ono osnovno za školovanje koje njihovi roditelji jednostavno ne mogu financirati. Plaćaju im hranu, školske knjige, odjeću, obuću, radna odijela, higijenske preglede koje moraju imati, pokrivaju troškove prijevoza do škole, troškove odlaska na natjecanja i izlete. Ali u pomaganju sudjeluju i učenici! Slastičari, kuhari, konobari... svi se uključuju u akciju i svoje rukotvorine prodaju kako bi udruga imala još više sredstava i mogućnosti pružiti svima školovanje kakvo bi trebalo biti bez obzira na tešku financijsku situaciju njihovih roditelja, a trenutno je 40ak učenika u ovoj plemenitoj školi koji primaju pomoć. Do kraja školske godine, bit će ih oko 150.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju