Maja Medaković, reporterka emisije Provjereno Nove TV, primila je nagradu za promicanje vrijednosti obrazovanja.

Priča o Tei, Matildi i Daniri, maturanticama iz doma za nezbrinutu djecu koje se pripremaju za državnu maturu, zaslužila je nagradu zbog doprinosa promicanju vrijednosti obrazovanja. Tako su odlučile obrazovne ustanove koje su sudjelovale u glasanju za nagradu koju dodjeljuje udruga Pragma. Nagrađenu priču je pripremila je reporterka Maja Medaković za emisiju informativnog programa Nove TV Provjereno. „Htjeli smo ukazati na apsurd sustava koji djecu iz doma ostavlja bez odgovarajuće potpore ako ne uspiju upisati fakultet, ali i na važnost obrazovanja. Obrazovanje je u slučaju ovih djevojaka sigurnost, izlaz u bolju budućnost i često jedino u što mogu položiti sve svoje nade. Oni se ne mogu pouzdati u mamu i tatu koji će biti tu ako zaškripi. Ono što su naučili u školi jedino je što sa sobom nose. Često se znamo s podsmijehom odnositi prema diplomama, prema znanju, jer živimo u uvjerenju da u današnje vrijeme to ionako ništa ne znači. Ali nije tako i to jasno dokazuju i priče ovih triju djevojaka iz reportaže“, rekla je Medaković.

Reporterka Provjerenog poznata je po prilozima kojima ruši predrasude, uklanja stereotipe, ali i mijenja živote onih koji joj ispričaju svoju životnu priču. Tako je nedavno digla na noge cijelu Hrvatsku pričom o Matiji i Milanu, samohranom ocu i njegovom sinu koji ima samo jednu želju – da mu otac ima perilicu rublja.

Udruga Pragma nagradu dodjeljuje treću godinu za redom, a Medaković je nagrađena u kategoriji televizijskog priloga. Priznanje je podijelila s kolegicom Marijanom Kranjec s javne televizije. U kategoriji tiskanih i online medija nagradu je dobila novinarka Sandra Golemac iz Večernjeg lista, a u kategoriji radijskih priloga Ivana Sučić s Hrvatskog radija.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju