U središtu ove akcijsko – dramske serije je bivši agent CIA-e za kojeg se pretpostavlja da je mrtav. Pod lažnim identitetom, John Reese (Jim Caviezel) udružuje se s misterioznim, povučenim milijarderom Haroldom Finchom (Michael Emerson) kako bi spriječio nasilne zločine prije nego što se dogode, i to uz pomoć najnovije tehnologije.

(Person of Interest), 2011., SAD
1. sezona

Izvršni producenti: Jonathan Nolan, J. J. Abrams, Bryan Burk, Greg Plageman

Glume: Jim Caviezel - John Reese, Taraji P. Henson - detektiv Joss Carter, Kevin Chapman - detektiv Lionel Fusco, Michael Emerson - Harold Finch

Jim Caviezel (Tanka crvena linija), Michael Emerson (Izgubljeni) i Taraji P. Henson (Hustle & Flow) udružit će se u ovoj intrigantnoj kriminalističkoj akcijskoj drami scenarista Jonathana Nolana (Vitez tame) i produkcijske kuće Bad Robot Productions J. J.-a Abramsa (Fringe, Izgubljeni, Alias).

Radnja serije smještena je u New York te sadrži sve elemente pravde. U središtu ove akcijsko – dramske serije je bivši agent CIA-e za kojeg se pretpostavlja da je mrtav. Pod lažnim identitetom, John Reese (Jim Caviezel) udružuje se s misterioznim, povučenim milijarderom Haroldom Finchom (Michael Emerson) kako bi spriječio nasilne zločine prije nego što se dogode, i to uz pomoć najnovije tehnologije.

Koristeći podatke skupljene preko Matrixa (programa američkih obavještajnih službi za otkrivanje prijetnji koje se smatraju nevažnima za nacionalnu sigurnost) – riječ je o informacijama koje se ne odnose na terorizam, nego na nasilne zločine pojedinaca, nepredvidivi bivši agent Reese i njegov zagonetni partner Finch identificiraju osobu od interesa te kreću u rješavanje misterija predstojećega zločina u koji će ta osoba biti umiješana.

Budući da imaju pristup globalnoj nadzornoj mreži sličnoj onoj iz Big Brothera, tajanstveni dvojac zna da će se dogoditi nešto loše. Njihova je misija da otkriju što će to biti te da to nekako spriječe.

Tu su i njujorški detektivi Carter i korumpirani Fusco koji moraju provoditi zakon te ga se i dalje pridržavati. Suprotno Reesovim nekonvencionalnim, no učinkovitim metodama, Carter želi ne samo ščepati kriminalce nego i neuhvatljivog Reesa. Nadahnuta jezovitom sveprisutnošću globalnog nadzora i praćenja informacija, serija ''Osumničeni'' donosi poznate elemente kriminalističke serije na intenzivniji, nepredvidivi način, dok se Reese i Finch žure riješiti svaki zločin prije nego što se dogodi.

O glumcima:

Jim Caviezel

Afirmirao se kao jedna od najvećih glumačkih nada Hollywooda svojom revolucionarnom izvedbom zabrinutog pacifista vojnika Witta u filmu Tanka crvena linija redatelja Terrencea Malicka u kojem je glumio zajedno sa Seanom Pennom, Nickom Nolteom i Adrianom Brodyjem. Također je glumio i u filmovima Anđeoske oči s Jennifer Lopez te Zaboravljeni zločin s Morganom Freemanom i Ashley Judd. Caviezel je poslije utjelovio lik pogrešno osuđenog Edmonda Dantesa u klasiku Alexandrea Dumasa Grof Monte Christo, a prije toga briljirao je u svojoj najhvaljenijoj izvedi kao Isus u kinofenomenu Pasija.

Taraji P. Henson

Višestruko talentirana i nagrađivana glumica Taraji P. Henson zaradila je nominaciju za Oscar za najbolju sporednu glumicu za svoju izvedbu u filmu Davida Finchera Neobična priča o Benjaminu Buttonu u kojoj je glumila zajedno s Bradom Pittom. Godine 2011. nominirana je za nagradu Emmy za najbolju glumicu u filmu ili miniseriju za film Oduzeto dijete: Priča o Tiffany Rubin. Henson je igrala u nedavnom hit-filmu Razmišljaj kao muškarac te je upravo završila sa snimanjem trilera Kuća izazova u kojem glumi i Idris Elba.

Kevin Chapman

Bio je član stalne postave nagrađivane televizijske serije Bratstvo. Također se pojavljivao i u serijama Izgubljeni, Vatreni dečki, 24 i Pravda za sve. Njegove ostale izvedbe uključuju gostujuće uloge u televizijskim serijama Sinovi anarhije, Njujorški plavci, Odjel za umorstva: Život na ulici, Gideon's Crossing, Bostonsko pravo, Sestra Hawthorne, Touching Evil, Osveta, Agencija i Djevojke na zadatku. Na CBS-u je Chapman glumio u serijama Zaboravljeni slučaj, Zločinački umovi, CSI: Las Vegas, Dodir s neba i Dr. Vegas.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju