Naša redakcija donosi portrete ljudi čije filmove danas možete gledati, redatelja Roberta Rodriguza i komičara Adama Sandlera!

Jedan je redatelj koji se proslavio filmovima „Sin CIty“, „Spy KIds“, „Od sumraka do zore“ i „Planet terora.“ Drugi jejedan od najboljih i najplaćenijih komičara današnjice, najpoznatiji po ulogama u „50 prvih poljubaca“, „Click“ i „Europski žigolo.“ Subota je dan kada Nova TV prikazuje njihove filmove, najprije u ranom poslijepodnevnom terminu „Spy KIds 3D“ režirane pod redateljskom palicom Roberta Rodrigueza, a navečer sportsku komediju „Zatvorski krug“ sa Sandlerom u glavnoj ulozi. Stoga, vrijeme je da upoznate naše junake.

Robert Rodriguez – je čovjek koji je dokazao kako je moguće u svijet filma ući bez nova, ili barem s vrlo malo njega. Naime, karijeru je započeo snimajući braću i sestre kao glumce i ekipu. Na taj način je napravio materijal za crtani strip koji je kasnije izlazio tri godine u lokalnim novinama. Njegov prvi kratkometražni film, „Bedhead“, prikazan je na jednom filmskom festivalu, a Rodriguez je za njega i nagrađen. Ipak, sa sljedećim filmom kojeg je napravio pronašao je svoju zlatnu koku. „El Mariachi“ je snimio za samo sedam tisuća dolara. Taj film ga je proslavio te mu širom otvorio vrata budućim filmskim projektima. U tom filmu je pokazao i svoj multitalent, jer je u njemu sudjelovao kao producent, redatelj, scenarist, kamerman i skladatelj glazbe. Za vrijeme montiranja filma, posjetio je Hollywood i dogovorio snimanje svojevrsnog nastavka „El Mariachija“, film „Desperado“. U njemu su već glavne uloge odigrali etablirani glumci, Antonio Banderas i Salma Hayek. Nakon toga počinje surađivati s Tarantinom, na filmovima „Četiri sobe“ i „Od sumraka do zore“. Snima i nastavke „Spy Kids“, a završava trilogiju o Mariachima, filmom „Dogodilo se jednom u Meksiku“. Film za koji je dobio najviše pohvala snimio je 2005. po stripu Franka Muillera. Naravno, riječ je o naslovu „Sin City“, koji je Rodrigueza u jednom trenutku vinuo među najbolje režisere današnjice.

Adam Sandler – se kao glumac pojavio u jedno vrijeme, čak i kod nas, izuzetno popularnoj seriji „Cosby show“. Tamo je glumio kao tinejdžer, sve dok ga krajem osamdesetih tamo nije otkrio komičar Dennis Miller koji ga je preporučio ekipi „Saturday Night Live - a“. U showu je ostao do 1995. godine, kada se odlučuje posvetiti glumačkoj karijeri. Prvu holivudsku ulogu ostvario je u komediji „Prelazak prijeko“, dok je u filmu „Billy Madison“ skrenuo pažnju na sebe, glumeći odraslog muškarca koji ponavlja sve tazrede ocu u inat. Nakon toga nastupio je u još nekoliko filmova, poput „Otporan na metke“ i „Sretni Gilmour“, ali se u komičarsku elitu upisao filmom „Vodonoša“. U zadnjih nekoliko godina pomnije bira uloge, od kojih treba izdvojiti onu u „Europskom žigolu“ i „Zatvorskom krugu“, filmu kojeg večeras možete gledati na našem programu. Što se privatnog života tiče, posljednjih osam godina Adam je u braku, u kojem je u međuvremenu postao ponosni otac dviju kćeri.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju