Business magazin za poslovne ljude, poduzetnike i potrošače

Business magazin
Urednica i voditeljica: Maja Mahovlić

Business magazin Nove TV tjedna je polusatna emisija o gospodarstvu i novcu i njihovom utjecaju na posao i život svakog gledatelja. Gospodarski trendovi, poslovna i financijska kretanja i globalni događaji tema su za 'Novac' koji donosi priče iza vijesti. Opisujući najvažnije događaje o kojima ovisi poslovna budućnost biznismena emisija obrađuje teme koje su zanimljive i korisne laičkim sudionicima u gospodarskim aktivnostima – potrošačima, odnosno krajnjim korisnicima.

'Novac' donosi stručne analize koje mogu upotrijebiti i oni koji se tek spremaju uključiti u poslovni svijet, pa će se početnici u svakoj emisiji moći upoznati s osnovnim ekonomskim pojmovima.

'Novac' će se baviti i pitanjima i problemima hrvatske poslovne zajednice, te najnovijim pomacima i propustima Vlade u kretanju kapitala, ulaganja i povećanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva na putu u EU. Ekipa business magazina ispitat će kako odluke državnih tijela ili globalna svjetska događanja utječu na hrvatskog pojedinca ili tvrtke zahvaćene njima. Čut ćemo ocjene stručnjaka i građana, domaće i strane vijesti, te priče o uspješnim poduzetnicima ili tvrtkama. Gledatelji će saznati kamo, kako i koliko novca ulagati, tko dobiva i tko gubi na burzi, brokerskim kućama i investicijskim fondovima.

Urednik emisije je dugogodišnji novinar i urednik Željko Matić, koji je od 1994. – 2008. radio kao dopisnik Glasa Amerike iz Hrvatske. Od 1984. urednik je informativno-političke redakcije Radija 101 gdje uređuje i jednu od najuspješnijih emisija Parliament show te Intervju tjedna.

Željko Matić pisao je za magazin Start (1988.-1990.) te povremeno surađivao s tjednicima Danas i Mladina. Također, radio je i kao scenarist emisija 'Piramida' i 'Kontraplan'.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju