Kada i pod kojim uvjetima možete raditi za dva poslodavca?

Liječnici čini se, još uvijek nisu na čisto s ovim pitanjem. I dok traju rasprave o tome jesu li kriteriji, kojima se definira rad državnih liječnika u privatnoj praksi ispravni ili ne, ekipa magazina Novac odlučila je provjeriti je li uopće uredu da javno i privatno idu ruku pod ruku.

Gost emisije je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma. Libija je tijekom posljednjih deset godina postala jako važan gospodarski partner Hrvatskoj. Na tamošnjem tržištu, sve donedavno uspješno je poslovalo desetak naših tvrtki, poglavito na području građevinarstva, cestogradnje i naftnog rudarstva.

Ekipa poslovnog magazina pokušala je doznati u kojoj će se mjeri politička kriza u Libiji odraziti na njihovo poslovanje. Starije generacije bolji su život tražile u Australiji i Kanadi. One iza njih u Njemačkoj, Švicarskoj ili Britaniji, a kamo će, trbuhom za kruhom, današnja hrvatska mladež? Kako stvari stoje, u Kini. Proizvoditi ono što uvozimo, a za čim inače postoji potražnja na domaćem tržištu ne čini se velika poslovna logika. Ipak, u današnje vrijeme malo je poduzetnika koji se upuste u proizvodni rizik.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju