GOšća današnje emisije je Suzana Marić, predsjednica uprave Hotela Dubrovnik, s kojom smo pričali o reputaciji hrvatskog turizma u svjetskim okvirima.

Vodeći svjetski i regionalni stručnjaci s područja ulaganja u plemenite kovine sastali su se u Zagrebu na 1. Konferenciji o investiranju u zlato. Pokušali su objasniti zašto proteklih nekoliko godina raste interes za ulaganje u zlatne i srebrne poluge.
O reputaciji hrvatskog turizma u svijetu ekipa Novca razgovarala je sa Suzanom Marić, predsjednicom Uprave Hotela Dubrovnik.
Kumrovec ima sve: jedinstveni muzej na otvorenom, objekte koji zanimaju arapske ulagače, sportske terene i brend kojem ne treba dodatni marketing – druga Tita. No iz nekog razloga, ovo perspektivno turističko mjesto državi je još uvijek – zadnja rupa na svirali. Je li moguće da u 21. stoljeću drug Tito nije ekonomski potencijal već samo – ideološko breme?
Hrvatska u ovom trenutku uvozi 4/5 nafte i 1/3 plina. Ipak, taj bi se omjer mogao izmijeniti ako istraživanja na području srednjeg i južnog jadrana pokažu da ovdje postoje naftna i plinska polja. Jesu li ta istraživanja u ovom trenutku isplativa, tko ih može izvoditi te kakva je uloga države u toj priči?
Ovih je dana u Karlovcu otvorena sedma po redu u Hrvatskoj poslovnica austrijskog trgovačkog lanca bauMax. Bila je ovo izuzetna prilika da se od prvog čovjeka ove tvrtke sazna u čemu se krije njihov uspjeh.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju