Na svečanoj sjednici Upravnog odbora, koja se održala povodom obilježavanja Dana HAK-a, u petak, 6. lipnja 2014. u zgradi Hrvatskog autokluba, Vanji Margetiću, novinaru našeg informativnog programa, dodijeljeno je priznanje Hrvatskog autokluba ´Zlatni semafor´ za novinara godine.

Nagrada za novinara godine „Zlatni semafor“, dodijeljena mu je kao dugogodišnjem novinaru specijaliziranom za područje prometa, odnedavno i turizma. Redovito je, što ponekad i nije bilo jednostavno, izvještavao i sa aktivnosti i događanja koja je organizirao Hrvatski autoklub, često prenoseći rezultate istraživanja, upozoravajući na stanje u cestovnom prometu, pokrivajući teme iz područja prometne preventive, edukacije i rada s djecom. Time se zalagao za teme koje su važne za cestovni promet i vozače te društvo u cjelini.

˝Promet je naša svakodnevnica, bez obzira jeste li u autu, na biciklu ili pješak i baš iz tog razloga vrlo je bitno ljudima pravovremeno prenijeti informacije, posebno ako je riječ o gužvama ili izvanrednoj situaciji. Također bi napomenuo da ovo nije samo moja, već nagrada Nove TV, preko koje sve te informacije prenosimo i ljudi iz HAK-a koji su nam 24 sata dnevno bili na raspolaganju. Bit svega je što manje poginulih i što veća sigurnost u prometu, a to se može postići jedino pravovremenim informiranjem građana˝, izjavo je Margetić.

Još jedna lijepa činjenica je da je ova nagrada 2010. godine dodijeljena, također novinaru Nove TV, Josipu Fioliću. HAK se ovom prilikom zahvalio i ostalim kolegama iz redakcije, suradnicima, snimateljima, urednicima te uređivačkoj politici Nove TV koja cestovnom prometu pristupa sustavno i objektivno.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju