Nova TV svojim gledateljima tijekom Velikog tjedna i samog blagdana Uskrsa priprema prigodni program. Informativni magazin Provjereno, Masterchef te IN magazin unijet će u domove gledatelja prigodne i zanimljive teme, a filmski program osigurat će naslove koji govore o vjeri, ljubavi i pobjedi.

FILMSKI PROGRAM

Gledatelji Nove TV će u travnju moći vidjeti više od 70 filmskih naslova i desetak televizijskih premijera. Na sam Uskrs Nova TV će premijerno prikazati film 'Posljednja istraga'. Ova televizijska premijera redatelja Giulija Basea nastala je u koprodukciji više zemalja, a glavne uloge tumače Daniele Liotti i prelijepa Mónica Cruz, inače sestra glumice Penelope Cruz. Priča počinje 33. godine kada cara Tiberija zabrinu neočekivani potresi i zamračenja neba. Car tada daje naredbu mladom Tauru da istraži smrt siromašnog židovskog proroka Isusa za kojeg tvrde kako je ustao iz mrtvih.

Na Veliku subotu Nova TV donosi pravo iznenađenje za sve ljubitelje sada već kultnog Harryja Pottera. Film 'Harry Potter i odaja tajni' drugi je nastavak o mladom čarobnjaku koji je osvojio djecu i odrasle diljem svijeta. Glazbu iz ovog filma skladao je poznati John Williams, a ona je ujedno osvojila i nagradu BMI Film Music 2003. godine. ‘Harry Potter i odaja tajni' je osvojio devet filmskih nagrada, a nominiran je u čak 27 kategorija. Drugi nastavak govori o tajanstvenoj odaji tajni. Uz to što Harry (Daniel Radcliffe) nije imao lijepe ljetne praznike kod kuće pomisli kako su ga i njegovi najbolji prijatelji Ron Weasley (Rupert Grint) i Hermione Granger (Emma Watson) zaboravili… Zasad je snimljeno sedam filmova o Potteru, a premijera posljednjeg nastavka očekuje se u srpnju ove godine.

Nova TV će za blagdane emitirati i povijesni film 'Baraba' iz 1961. godine. Glavne uloge u filmu tumače Anthony Quinn, Silvana Mangano te Arthur Kennedy. Film ‘Baraba’ prati sudbinu istoimene ličnosti koja još uvijek izaziva polemiku u raspravama povjesničara i teologa. Kad im se pruži prilika da oslobode Isusa, građani Jeruzalema radije biraju lopova Barabu (Anthony Quinn). Nakon toga Baraba se vraća kući i otkriva da mu je žena postala kršćanka i sljedbenica Isusa Krista….

DOMAĆA PRODUKCIJA

Nova TV je i u svojim emisijama domaće produkcije pripremila prigodne teme za nadolazeće blagdane. Informativni magazin 'Provjereno' donosi priču o pisanicama. Gledatelji će saznati što je matkanje, a ekipa se pobrinula da istraži kakve se sve pisanice izrađuju u Hrvatskoj - od onih malih tradicionalnih do divovskih dvometarskih.

Svi sladokusci i zaljubljenici u hranu na Veliki četvrtak će moći vidjeti što su kandidati 'Masterchefa' pripremili za Uskrs. U gastro-duelu na Zagrebačkom velesajmu Plavi i Crveni tim morali su upotrijebiti svu svoju kreativnost i brzinu kako bi napravili tri vrste sendviča. Taj zadatak nije bio nimalo lagan, a dodatnu težinu i odgovornost, osim pobjede u duelu, donijela je i činjenica da su ti sendviči napravljeni za prodaju čiji će novac poslužiti onima kojima je najpotrebniji, SOS dječjem selu Hrvatska. Timovi će svoje kulinarske majstorije nazvati raznim imenima, pa će tako gledatelji Masterchefa vidjeti kako se pripremaju sendviči zanimljivih naziva: Chuck Norris, Funky Chicken, Don Vegetarian, Masterburger te Vegamaster. U ovoj uzbudljivoj i napetoj epizodi osim vrhunskih kulinarskih majstorija gledatelji mogu vidjeti da su i neki od hrvatskih političara posjetili štand Masterchefa te 'omastili brk' njihovim sendvičima.

IN magazin donosi temu što se sve treba naći na blagdanskom stolu. Pisanice, šunka, kruh, luk i rotkvice samo su neke od namirnica koje tradicionalno čine bogati blagdanski hrvatski stol. Ekipa IN magazina za svoje će gledatelje istražiti i koje će se sve namirnice pronaći na blagdanskom stolu hrvatskih celebrityja.

 

Serija 'Pod sretnom zvijezdom' na Veliki petak će gledateljima otkriti novu veliku ljubav. Tako će se jedna od protagonistica serije Tonka (Mirna Medaković) prvi put poljubiti s Adamom (Nikša Marinović). Taj čin unijet će dodatnu pomutnju u ljubavni život prelijepe junakinje ove hrvatske domaće serije.

 

Doma TV će za svoje gledatelje pripremiti dva nova naslova. Na sam blagdan Uskrsa krenut će talijanska uspješnica 'Početak' koja govori o novom životu razočarane supruge, a od 23. travnja gledatelji će moći pratiti jednu ženu u traženju odabranika svoga srca u reality showu Warner Brosa 'Savršena nevjesta'.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju