Može li Elena kuhati jednom rukom?

Finale najpopularnijeg kulinarskog showa je pred vratima, a već nakon emisije u petak, znat ćemo tko će biti prvi finalist. Naime, ovoga petka nema eliminacija, već će najbolje jelo biti nagrađeno direktnim ulaskom u finale.

Za razliku, od prethodnih emisija, ovoga petka kandidate neće dočekati ni kutije na radnim površinama niti biranje glavne namirnice, već će za zadatak imati predstaviti svoje porijeklo kroz svoje jelo na tanjuru s temom 'Jelo mog zavičaja', a u dućanu će imati svu slobodu, pa će tako unutar pet minuta moći uzeti neograničen broj namirnica. „Izgleda da je danas stvarno dan za biti kreativan, i to je super!“ kazat će Ante, dok će Iva prije odlaska u dućan po namirnice prokomentirati: „Jelo moga zavičaja je more, more, nešto s ribom.Iako će u petak kandidati biti pošteđeni eliminacije, njihovo kuhanje neće biti nimalo lako. Od 1700 prijavljenih, ostalo je samo njih četvero i sada kada kuhaju za ekspresan prolazak u finale, morat će ujediniti sve svoje napore i pokazati što su u MasterChef kuhinji sve naučili. „Razmislite što ste do sada griješili i nemojte to ponoviti!“ dat će im Radovan kratku uputu kako bi se što bolje fokusirali na jelo koje će prezentirati žiriju.

No, pod velikom napetošću i pritiskom da jelo bude gotovo unutar predviđenog roka, a time i da bude uspješno, dogodit će se jedna nepredviđena situacija – Elena će se gadno porezati.
Vjerojatno sam bila odlutala u tom trenutku, kao što ću dalje raditi, da li mi je to dobro, tko zna o čemu sam ja više mislila.“ kazat će Elena.

Prvi koji će shvatiti ozbiljnost situacije i priskočiti u pomoć bit će Robert koji će kazati: „Dobro se zarezala i iskreno nije lijepo niti vidjeti, a kamo li da ti se to dogodi, a trebaš pomoći!
Zbog ove nesreće Elena će se uvjeriti kako i samo mali trenutak nepažnje može biti koban. „Hvala Robertu što je tako skočio, onako očinski. Privremeno smo zavezali taj prst da ne krvari dodatno, da se ne moči i da mogu nastaviti kuhati bez nekakvih smetnji i čim skuham, jurim na šivanje!“ kazat će Elena, a hoće li uspjeti izdržati do kraja kuhanja s obzirom na ozbiljnost situacije, ili će pak morati odustati, ne propustite doznati ovoga petka od 21 sat na Novoj TV!Kao šlag na kraju, žiri će kandidate počastiti još jednom Gastroakademijom, a poanta će biti da Dino i Andrej kandidatima pokažu svoje najdraže tehnike ili one koje smatraju da bi im mogle koristiti kod kuhanja u finalu i sljedećim izazovima. Andrej će tako kandidate podučiti kako napraviti cappuccino juhu s kremom od krumpira te hladnu juhu od burate s tostom od škampi, dok će Dino na svom jelu pokazati tehniku sferifikacije te dati kandidatima uvid u molekularnu kuhinju.

Budite i ovog petka uz Novu TV i MasterChef jer tada doznajemo prvog finalista ili prvu finalisticu treće sezone 'MasterChefa'!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju