Na riječkoj audiciji ovogodišnjeg Supertalenta na kojoj se okupilo osamdesetak kandidata, publika je imala prilike uživati u izvedbama mnogih talentiranih sudionika.

Na pozornici riječkog HNK-a „Ivan pl. Zajec“, jedan od upečatljivijih bio je Igor Bašić iz Malog Lošinja, koji je iznenadio žiri svjedočanstvom o svom plesnom entuzijazmu i neprestanom trudu s kojim se usavršavao u novim plesnim pokretima te poučavanju drugih. Naime, Igor se već kao petogodišnjak počeo baviti plesom i kopirao plesne pokrete sa spotova da bi, na koncu, radeći svakovrsne poslove, zaradio dovoljno novca za pohađanje „Akademije za ples, pjevanje i glumu“ u Njemačkoj. Zbog financijskih i organizacijskih razloga nije je mogao nastaviti pohađati te se usmjerio na vođenje plesne grupe za djecu na Malom Lošinju. Sukladno njegovom žaru za plesnom umjetnošću i isticanju kako i djeca iz manjih gradova i otoka mogu nešto postići vlastitim trudom, Igor je svojom plesnom izvedbom opravdao prolaz u daljnji krug natjecanja. Dubravko mu je rekao: „Pokazao si najviše vjere i svečanosti izvodeći svoju točku. Možda nije lako biti ono što jesi, ali cijenim tvoju hrabrost“, a Enis dodao: „Nismo gledali nekoga tko to radi (pleše takav ples). Ako ti ovi gore nisu dali stipendiju onda ti mi bar prolaz možemo dati.“

Osim Igora, na pozornicu riječkog HNK-a izišao je i sedamnaestogodišnjak Ivan Step iz Pule koji se amaterski bavi plesom, a u posljednje dvije godine intenzivnim stilom „kralja popa“ Michaela Jacksona. Istaknuvši kako nema tremu, Ivan je također osigurao prolaz u daljnji krug natjecanja što potvrđuju i riječi Enisa koji ga smatra najuvjerljivijim imitatorom Michaela Jacksona u dosadašnjim audicijama Supertalenta, o čemu ostali članovi žirija nisu iskazivali nikakve dvojbe.

Na pozornicu se popeo i osmogodišnjak Dominik Ethemi, član Teatra Chaplin (teatar romske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije koji djeluje od 2004. godine u gradu Rijeci) koji je svojim umijećem beat boxa pokazao kako godine nisu važne za kvalitetu izvedbe. „DA“ koje je žiri bez dvojbe dao Dominiku na neposredan se način ocrtavaju u Nininim riječima: „Što će biti s tobom kad ćeš imati 9, 12 godina? Ti si mene oduševio. Preslatki si i točka je bila odlična. Svaka čast!“

Isto tako prolaz u daljnje natjecanje ostvario je i „Promenada klub“ iz Karlovca, koji se pod vodstvom Igora Beketića i u suradnji sa zagrebačkim Liberdanceom, posljednje dvije godine bavi zanimljivim projektom pod nazivom „kazalište sjena“; tehnički i glumački zahtjevnom, ali kreativnošću prepunom pothvatu osmero amaterskih glumaca. Ovogodišnji nastup dvaju Ivana na pozitivan je način iznenadio i Enisa koji se kao glumac osjetio počašćenim njihovim nastupom i mogućnošću daljnjeg zajedničkog rada.

Treba izdvojiti i svestranog Antonija Tkaleca, koji kao dvadesetosmogodišnji samouki glazbenik svira gotovo sve instrumente osim puhačkih te se intenzivno bavi duhovnom glazbom, od sudjelovanja u duhovnom pjevačkom društvu „Tin“ iz Nedeljanca do pisanja vlastitih tekstova duhovne glazbe, izvođenih na mnogim festivalima. Promatrajući Supertalent kao zanimljivu priliku za podjelu vlastitog talenta drugima, Antonio je zadivio žiri izvedbom te su se svi troje jednoglasno složili kako je njegova izvedba bila odlična, ne samo bojom glasa, već i njegovom osobnošću ''obavijenom samozatajnošću i duhovnošću''.

Dosadašnje su audicije u Osijeku, Zagrebu i Rijeci oduševile publiku i žiri kvalitetom pojedinih izvedbi, dok u narednom tjednu iščekujemo nova iznenađenja posljednje audicije ovogodišnjeg Supertalenta u Splitu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju