Reporterka informativnog magazina 'Provjereno' putuje u Etiopiju u sklopu UNICEF-ovog programa u toj afričkoj državi.

''U ovu zemlju s velikim potrebama UNICEF vodi i novinarsku ekipu, a s obzirom da je Nova TV i ranije izvještavala o događajima i situaciji na rogu Afrike, poziv je dobila naša ekipa. Gledateljima 'Provjerenog' predstavit ćemo na koji način donacije građana pomažu stanovnicima Etiopije.'' – izjavila je Ana Blažević.

Ana odlazi u Bahir Dar odakle će svakodnevno do 7. travnja odlaziti na brojna mjesta pratiti projekte UNICEF-a. Reporterka 'Provjerenog' bit će u društvu profesorice Fakulteta političkih znanosti Gordane Vilović, UNICEF-ove ambasadorice Maje Vučić, voditeljice UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj Lore Vidović, voditeljice odjela komunikacija UNICEF-a Hrvatska Gorane Dojčinović i snimatelja 'Provjerenog' Dejana Tatomira.

''Ovo je moj drugi posjet Africi. Prvi put sam išla u kolovozu 2010. u Tanzaniju na dva tjedna s producenticom Provjerenog Rujanom Ljubić i snimateljem Mišom Maodušem. Izvještavali smo o hrvatskim misionarima, albino crncima, turizmu na Zanzibaru, životu i običajima plemena Masaai. Obrađivali smo teme obrezivanja djevojčica, poligamije, školovanja i drevnih obreda..''-- izjavila je Ana Blažević. Reportaže iz Etiopije gledatelji će imati priliku pogledati na Novoj TV u magazinu 'Provjereno' tijekom travnja.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju