Nova TV ove je godine proslavila deset godina postojanja, a ovih dana i središnja informativna emisija slavi peti rođendan!

Nova TV ove je godine proslavila deset godina postojanja, a ovih dana i središnja informativna emisija ove televizijske kuće obilježava pet godina od kada je iz najvećeg otvorenog studija u regiji prikazala svoj prvi Dnevnik Nove TV. Voditelji Marija Miholjek i Petar Pereža 10. listopada 2005. godine u 19.15 sati započeli su svoj prvi Dnevnik. Pet godina kasnije Dnevnik Nove TV je postao najgledanija središnja informativna emisija u zemlji o čemu svjedoče i posljednji podaci gledanosti. U trećem kvartalu 2010. Dnevnik Nove TV je bio najgledanija središnja informativna emisija s prosječnom gledanosti od 11,2 posto na općoj populaciji, te 14,5 posto gledanosti u rujnu. Središnja informativna emisija tijekom pet godina gradila je povjerenje gledatelja, a prošle godine i Pulsovo istraživanje potvrđuje činjenicu da građani najviše vjeruju upravo Dnevniku Nove TV. Prije tri godine Dnevnik je zaradio titulu najobjektivnije televizije, a ove godine dobiva i nagradu Miko Tripalo za promicanje demokracije, ljudskih prava i slobode medija.

Od inovacija, Nova TV uvela je voditeljske parove, moderna grafička rješenja, udarne vijesti, virtualne reportaže, istraživanja javnog mijenja, video zid s touch screen tehnologijom, prvi AVID sustav u Europi nakon BBC-ja (u kojem novinari sami uređuju priloge), LED rasvjetu u studiju (ušteda energije) i prvi XDCAM u regiji te poznatu akciju 'Želimo znati' i rubrike 'Scena' subotom i 'Pregled tjedna' nedjeljom.

Sve to na okupu drži 50 novinara i 50 djelatnika tehnike u informativnom programu, na čelu s urednicima Antunom Maslom, Ivanom Ivančić, Ksenijom Kardum, Tanjom Novak, vanjskopolitičkom urednicom Ivanom Petrović te političkim komentatorom Mislavom Bagom.

Pred brojnim auditorijem u studiju Dnevnika Nove TV povodom petog rođendana predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić i direktorica Informativnog programa Iva Gačić prigodnim riječima obratili su se okupljenom mnoštvu. 'Želim zahvaliti Ivi i ostalim kolegama, koji su utkali dio sebe u ovaj uspjeh', istaknuo je Mavrić. Dodao je kako je ideja i cilj o najgledanijem informativnom programu u državi mnogima prije pet godina zvučala suludo, no sadašnji uspjeh govori sam za sebe. 'Tim ćemo putem i s istim ciljem nastaviti i dalje', zaključio je predsjednik Uprave Dražen Mavrić. Situacija prije pet godina i sada, uvelike se promijenila. Dnevnik Nove TV od skromnih, ali ambicioznih početaka, prerastao je u informativnog lidera u zemlji. 'Ja to zovem uspjehom', istaknula je Iva Gačić. 'Kad radite informativni program, najvažnije je da nam ljudi vjeruju. Najnovije istraživanje pokazalo je kako je Dnevnik Nove TV informativna emisija kojoj se uvjerljivo najviše vjeruje. Čak 43,9 posto gledatelja. Na to sam iznimno ponosna. Zahvaljujem svim kolegama i čestitam im rođendan te im želim svako dobro', dodala je direktorica Informativnog programa. Saša Kopljar, koji je u New Yorku, prisutnima se obratio s par prigodnih riječi video vezom, putem velikog video zida.: 'Evo, i preko oceana, Dnevnik Nove TV je uvijek i svugdje prisutan', istaknuo je Kopljar.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju