Cijela Hrvatska jučer je bila dio povijesti i uz male ekrane iščekivala koga će kardinali u Vatikanu izabrati za novog papu, 266. po redu. Nova TV je očekivano bila najgledanija!

Cijela Hrvatska jučer je bila dio povijesti i uz male ekrane iščekivala koga će kardinali u Vatikanu izabrati za novog papu, 266. po redu. Reporterski tim Nove TV iz Vatikana je izvještavao predvođen urednicom vanjske politike Ivanom Petrović i reporterkom Ivanom Ivandom, dok je gost voditelja Ivane Paradžiković i Saše Kopljara u studiju bio EmilioMarin, bivši veleposlanik Hrvatske u Vatikanu.

Nova TV najgledanija, razlike u gledanosti mjere se u stotinama tisuća gledatelja

Vijesti u 17 na Novoj TV gledalo je više od pola milijuna gledatelja. Prema podacima AGB Nielsena riječ je o 12,3% gledatelja ili 42,1% svih koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima.

Specijalno izdanje Dnevnika Nove TV počelo je kadrovima koje je iščekivao cijeli svijet, kada je bijeli dim izlazio iz dimnjaka Sikstinske kapele. Pri samom kraju Dnevnika Nove TV doznali smo da je novi Papa postao kardinal JorgeMario Bergoglio i da ćemo ga od sada znati kao papa Franjo. Uz Novu TV je to doznalo gotovo 737 000 gledatelja, a razlika u gledanosti je u tim trenucima dosegla brojku od 260 000. Službenim televizijskim rječnikom, Dnevnik Nove TV dosegnuo je gledanost od 17,7% AMR-a, pa je 37,7% svih koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima gledalo upravo Novu TV.

Izvor: NielsenAudienceMeasurement
Ciljna skupina: 4+
Razdoblje: 13.3.2013.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju