Nova TV sudjelovala je na nedavno održanom šestom Student Future Dayu u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.

Još jedan uspješan dan za karijere održan je kako bi potakao hrvatske studente na praktično upoznavanje s tržištem rada. Studenti ZŠEM-a predstavili su se tvrtkama sudionicima događaja, raspitivali se o mogućnostima za povremeni posao, studentsku praksu te stalno zaposlenje. Predstavnici Nove TV organizirali su štand koji je posjetilo više od 100 studenata zainteresiranih za rad na ovoj komercijalnoj televiziji prilikom čega su mogli iz prve ruke doznati što Nova TV nudi, kakve kadrove traži, ali i upoznati se s funkcijom ljudskih potencijala i odjelom marketinga.

Student Future Day pokazao je da je prostor poslovnih subjekata za suradnju s mladim studentima i budućim profesionalnim kadrovima vrlo velik – od studentskih praksi, vanjskih suradnja, izrade seminarskih i diplomskih radova do posjeta studentskih grupa Novoj TV. ‘’Željeli smo pobliže upoznati studente, popričati osobno s njima i vidjeti na koji način se žele i mogu – bilo kao studenti danas u okvirima svojih studentskih praksi, bilo kao aktivni sudionici na tržištu rada sutra kada diplomiraju, uključiti u naš rad. Nakon odličnog iskustva s praktikantima novinarstva koje imamo tijekom godina, na ovaj smo način dobre odnose proširili i na ostatak studentske populacije. Izuzetno smo zadovoljni što su i oni pokazali velik interes za Novu TV i još jednom smo se uvjerili u kvalitetu obrazovnih programa organizatora ZŠEM-a.’’ – objašnjava Vera Čubranić-Zovko, direktorica ljudskih potencijala Nove TV i sudionica okruglog stola na Student Future Dayu. Pod nazivom ‘Konkuriranje u krizi kroz ljudske potencijale’ sudionici su otvorili važnu raspravu o zapošljavanju, tehnikama prilikom odabira kadra i kompetencijama s obzirom na aktualne promjene na tržištu rada u Hrvatskoj.

Javna rasprava potakla je studente na sudjelovanje u postavljanju konkretnih važnih pitanja čime je ovogodišnji Student Future Day još jednom potvrdio da se odvija upravo zbog neposredne interakcije i boljeg razumijevanja između poslodavca i njihovih potencijalnih kadrova.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju