Prema rezultatima gledanosti za 2010. Nova TV jedina je televizija koja je ostvarila porast gledanosti u odnosu na godinu ranije.

Na cijelom danu Nova TV je bila najgledanija televizija ostvarivši najveći udio u gledanosti od 24,6 posto u ciljnoj skupini 18-54 godina, što je porast od 8,6 posto u odnosu na 2009. U udarnom terminu postigla je još bolji rezultat zabilježivši 29,5 posto udjela u gledanosti.

U 2010. godini Nova TV bila je najgledanija televizija u udarnom terminu i na općoj populaciji. S ostvarenim udjelom u gledanosti od 28,6 posto u terminu od 19 do 23 sata, kada je najviše gledatelja pred ekranom, nastavlja vodstvo među televizijama u Hrvatskoj.

Uz vodeću poziciju kanala, Nova TV godinu završava kao lider u informativnom programu. Dnevnik Nove TV je u 2010. najgledanija središnja informativna emisija u zemlji s 36,6 posto udjela u gledanosti na općoj populaciji.

Vrhunski rezultat kanala Novoj TV su osigurali jak informativni program i kvalitetna domaća produkcija. U TOP 10 svih emisija u 2010. ušlo je čak pet emisija Nove TV - 'Najbolje godine' s prosječnom gledanošću od 16,3 posto na općoj populaciji, humoristična serija 'Lud, zbunjen, normalan' (14,8%), Dnevnik Nove TV (14,5%), show 'Supertalent' (14,4%) i treća sezona Farme (14,4%).

Među najgledanijim emisijama Nove TV u prošloj godini bile su 'Predsjednička utrka' (13,8%), humoristična serija 'Periferija city' (12,4%), informativni magazin 'Provjereno' (11,9%), dramska serija 'Asi' (10,5%), showbiz magazin 'Red Carpet' (7,3%) i IN magazin (6,4%).*

''Za Novu TV 2010. godina bila je uspješna na više područja. Obilježili smo deset godina televizije i pet godina Dnevnika Nove TV koji je danas najgledanija središnja informativna emisija u zemlji te osigurali novi kanal Doma TV. Godinu završavamo kao najgledanija televizija u svojoj ciljnoj skupini i tržišni lider koji će s novim projektima igrati ključnu ulogu i u 2011. godini.'' – komentirao je godišnje rezultate predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju