Već četvrtu godinu zaredom, Nova TV promovira vrijednosti rada Zaklade Ana Rukavina, a zajedničkim snagama pokušava se u što većoj mjeri senzibilizirati javnost o važnosti same Zaklade kao i davanja podrške njihovom djelovanju.

Nova TV kao dugogodišnji partner Zaklade Ana Rukavina, sudjeluje u novoj kampanji zaklade, ''Javna banka krvi iz pupkovine''. Nova TV je stoga u vlastitoj produkciji snimila spot koji promovira važnost ove kampanje, a cilj joj je osvijestiti buduće roditelje o važnosti donacije krvi iz pupkovine. Glavna lica spota su dr. Sanja Mazić iz KBC Zagreb - Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina te dr. Jurjana Novoselac iz KBC Zagreb - Klinički zavod za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju. Posebno lice spota je i Zora, beba dr. Novoselac.

Već četvrtu godinu zaredom, Nova TV promovira vrijednosti rada Zaklade Ana Rukavina, a zajedničkim snagama pokušava se u što većoj mjeri senzibilizirati javnost o važnosti same Zaklade kao i davanja podrške njihovom djelovanju. Osim redovnih aktivnosti kao što su Dani otvorenih srca i koncert Želim život, cilj je novim spotom također upoznati i educirati buduće majke i očeve kako upravo oni mogu spasiti nečiji život i omogućiti im bezbrižno odrastanje.

„Zaklada Ana Rukavina pomogla je u osnivanju javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina na Anin rođendan, 28. ožujka 2007. godine, a sve radi ostvarenja Anine velike želje i njezine misije: da bude što manje malih ćelavih glavica, tj. da što više ljudi koji se liječe od hematoloških bolesti dobije priliku za ozdravljenje. Želja nam je informacije o mogućnostima darivanja vrijednih matičnih stanica koje mogu nekome spasiti život, učiniti što dostupnijima budućim mladim majkama te smo upravo zato pokrenuli zasebnu web stranicu da sve informacije budu na jednom mjestu. Plemenitom odlukom da darujete matične stanice krvi iz pupkovine nekome možete spasiti život!“ izjavila je gospođa Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

„Svakog dana u nekom dijelu svijeta nekome je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica. Odlukom da ih darujete u javnu Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina omogućujete im ono najvažnije – priliku za život! Prilikom poroda i sama sam darovala matične stanice krvi iz pupkovine s nadom da će nekome pružiti nadu za ozdravljenje.“ izjavila je dr.sc. Sanja Mazić iz javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju