Intrigantna priča o razotkrivanju spletki i urota koje svoj korijen vuku iz samog državnog vrha.

Nakon što su dvojica sudaca Vrhovnog suda ubijeni, mlada studentica prava Darby Shaw napiše izvještaj u kojem izražava svoje sumnje i teorije o tome tko zapravo stoji iza ubojstva dvojice sudaca.
 

Film je bio hit na kino blagajnama zaradivši vrtoglavih 195 milijuna dolara tokom prikazivanja. Inače, film je rađen prema istoimenoj knjizi autora Johna Grishama. Interesantno je kako su filmska prava za knjigu prodana prije nego što je knjiga bila dovršena, a glumica Julia Roberts, koja utjelovljuje lik Darby Shaw, je prihvatila ulogu nakon što je pročitala knjigu, scenarij za film tada nije bio dovršen.

Iako vjerni riječima Johna Grishama , redatelj i scenarist Alan J. Pakula je izmjenio nekoliko detalja za filmsku verziju pa tako u romanu Johna Grishama lik reportera Garyja Granthama je bijelac, dok ga u filmu tumači američki glumac Denzel Washington. Također, aspekt romanse koja se razvi između Darby Shaw i Garyja Granthama, iako postojana u knjizi, u filmskoj verziji je odbačena. Razlog je taj što je glumac Denzel Washington smatrao kako ciljanu publiku ne zanima međurasna veza te kako prikaz iste može samo naškoditi filmu.


Hoće li se u filmu 'Slučaj Pelikan' istina razotkriti i koje posljedice ona donosi saznajte u petak u 00.45 na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju