Svake godine tijekom mjeseca studenog milijuni muškaraca širom svijeta puštaju brkove, a sve u svrhu podizanja svijesti i edukacije o raku prostate.

Svake godine tijekom mjeseca studenog milijuni muškaraca širom svijeta puštaju brkove, a sve u svrhu podizanja svijesti i edukacije o raku prostate. Ovoj humanoj akciji priključila se i Nova TV. Brkove će nositi voditelj Saša Lugonjić, ali i svi filmski junaci u najavama holivudskih hitova koje ćemo u studenom gledati na malim ekranima.

Na taj se način Nova TV priključila plemenitom pokretu Movember, kako bi gledatelje upozorila na važnost prevencije zloćudnih bolesti kod muškaraca. 'Cilj nam je podsjetiti sve očeve, djedove, stričeve, susjede, rođake, koliko je bitno brinuti se o svom zdravlju', kazao je Lugonjić.

Naglasak Movembera je na raku prostate, opakoj bolesti koja je drugi uzrok smrti kod muškaraca. 'Gotovo svake 3 minute se dijagnosticira jedan novooboljeli od karcinoma prostate, a svake 13. minute netko umre', otkrio je za Novu TV specijalist urolog Dalibor Čičin- Šain.

Ideja Movembera prihvaćena je u cijelom svijetu. 'Ako uspijemo napraviti mali korak u osvješćivanju muškaraca, koliko je važno da pravovremeno odlaze na preglede - učinili smo veliku stvar', kazao je Lugonjić. Postati dijelom akcije nije teško. Pravilo je sljedeće - prvoga u mjesecu obrijati bradu te svih trideset dana paziti kako ne bi došlo do spajanja brade s brkovima. 'Meni brkovi i brada rastu dosta brzo, tako da će se vidjeti u vrlo kratkom roku. Želim i nadam se da, kad god me gledatelji vide s brkovima u Dnevniku Nove TV, da će pomisliti na svoje zdravlje i nužnost pravovremenog pregleda', kazao je Lugonjić.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju