Pogledajte kako četiri najuglednija ženska vokala regije - Nina Badrić, Maya Sar, Karolina Gočeva i Aleksandra Radović - doprinose podizanju svijesti žena o prevenciji raka vrata maternice!

Ne pristajem ni da pomislim da nade nema...i dalje sam majka, sestra, lijepa, vrijedna žena. (refren iz pjesme “Moj je život moja pjesma”)

Nina Badrić s velikim se zadovoljstvom i entuzijazmom odazvala pozivu kolegice Maye Sar iz susjedne Bosne i Hercegovine da sudjeluje u regionalnoj kampanji naziva “Moj je život moja pjesma” o prevenciji raka vrata maternice. Nina je zajedno s Mayom Sar te još dvjema iznimnim pjevačicama – Karolinom Gočevom (Makedonija) i Aleksandrom Radović (Srbija) - otpjevala snažnu, žensku pjesmu “Moj je život moja pjesma” kojoj je cilj da u regiji pomogne podizanju svijesti žena o važnosti prevencije raka vrata maternice, odnosno redovitom ginekološkom pregledu - odlasku na Papa test i cijepljenju protiv HPV-a. Četiri dame uživale su u ovoj suradnji, a odlična atmosfera sa snimanja pjesme u studiju zabilježena je i uobličena u videospotu u režiji Adnana Huremovića. Spot je sniman u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu. Kampanja je s razlogom počela u prosincu budući da je jedan tjedan u Europi, u nadolazećem siječnju, posvećen upravo prevenciji raka vrata maternice.

Teško je u regiji pronaći vokalne umjetnice koje mogu kvalitetnije i snažnije od Nine, Maye, Aleksandre i Karoline izraziti ohrabrujuću poruku koju skladba “Moj je život moja pjesma” ima. Sve četiri pjevačice svojim dosadašnjim uspješnim angažmanima, ne samo na pozornicama nego i sudjelovanjima u ovakvoj i sličnim kampanjama, veliko su ohrabrenje i podrška svim ženama, a posebno onima koje se bore s ovom opakom bolesti. Kako i sama pjesma kaže “Ne pristajem ni da pomislim da nade nema...i dalje sam majka, sestra, lijepa, vrijedna žena”.

Maya Sar, koja je ujedno i autorica glazbe i teksta pjesme, o suradnji s ostalim glazbenicama kao i samoj ideji izjavila je: “Kada smo odlučili da pokrenemo ovu akciju, prvo što nam je palo na pamet je da na najljepši način, odnosno putem pjesme, pošaljemo poruku koja će biti jako vedra i pozitivna, što mislim da sam i uspjela uraditi. Posebnu ljepotu i značaj cijeloj priči dale su tri predivne žene, Aleksandra, Nina i Karolina, koje su srdačno prihvatile prijedlog da zajedno sa mnom budu protagonistice. Ako naša zajednička pjesma zaintrigira bar jednu djevojčicu, djevojku, ženu, znači da smo uspjele!“

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju