U razdoblju od 21. do 29. kolovoza, zbog zamjene antenskog sustava na odašiljaču Sljeme, moguće su poteškoće i prekidi u prijamu televizijskih programa.

U razdoblju od 21. do 29. kolovoza, zbog zamjene antenskog sustava na odašiljaču Sljeme, moguće su poteškoće i prekidi u prijamu televizijskih programa.

Tijekom cijelog tog razdoblja s odašiljača Sljeme će se smanjenom snagom odašiljati programi MUX A (HTV1, HTV2, RTL TV i NovaTV) i MUX B (HRT3, HRT4, RTL2 i DomaTV).

Radovi neće utjecati na kvalitetu prijama drugih televizijskih programa (MUX D i MUX C&E), osim nekoliko kraćih prekida svih programa u trajanju do 3h tijekom noći na početku i pri završetku radova.
Odašiljač Sljeme pokriva široko područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Ličko-senjske županije, ukupno gotovo 2 milijuna stanovnika. Isto to područje istovremeno pokrivaju i drugi odašiljači pa navedeni radovi neće bitno utjecati na prijam televizijskih programa kod velike većine gledatelja.


Savjete što učiniti ako tijekom navedenog razdoblja ostanete bez prijama televizijskih programa pronađite na ovoj stranici.


Prema planu izvođenja radova očekuju se sljedeći prekidi i poteškoće u prijamu signala:

>> 19. kolovoza, srijeda, u noći od 02:30 do 05:30 prekid odašiljanja MUX A i MUX B programa s odašiljača Sljeme

>> 21. kolovoza, petak, u noći od 02:30 do 05:30 prekid odašiljanja svih programa s odašiljača Sljeme

>> od 21. kolovoza do 29. kolovoza MUX A i MUX B će odašiljati smanjenom snagom. Zbog toga, prema procjeni, poteškoće u prijamu programa HRT, RTL i Nove TV može imati do 10 tisuća kućanstava, i to:
      >> do 500 kućanstava će ostati bez mogućnosti prijama TV programa tijekom tog razdoblja, najvećim dijelom na području Karlovca, Tounja, Duge Rese, Gline, Topuskog, Hrvatske Kostajnice, Krapine, Kapele (BBž), Plitvica i dr.
      >> ostali gledatelji, većinom na području Koprivničko-križevačke, Međimurske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske te Krapinsko-zagorske županije mogu ostvariti prijam signala s drugih odašiljača. Procjenjuje se da značajan dio tih gledatelja već prima signal s drugih odašiljača, a oni koji ostanu bez signala mogu novom pretragom programa na prijamniku ili promjenom smjera antene naći drugi signal.

>> 29. kolovoza, subota, prekid odašiljanja svih programa s odašiljača Sljeme u noći od 02:30 do 05:30 te uspostava normalnog odašiljanja.


Na INTERAKTIVNOJ KARTI možete provjeriti koje televizijske programe, na kojim frekvencijama/kanalima i s kojih odašiljača je moguće gledati na bilo kojoj lokaciji u RH. Tijekom radova, na interaktivnoj karti će se prikazivati pokrivanje uz smanjenu snagu MUX A i MUX B odašiljača Sljeme.

Izvor: http://www.oiv.hr/tvrtka/vijesti/vijest_hr.aspx?id=1762

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju