Ekipa vilenjaka koji pomažu Djedu Božićnjaku i štite djecu čitavog svijeta od 25. svibnja na Mini TV-u!

(Red Caps), Rumunjska, 2010., crtani film
Sinkronizirano na hrvatski jezik.

Čarobni kristal Djeda Božićnjaka koji mu pomaže u dostavljanju darova se razbio se u 26 dijelova, a Crvene kapice moraju sakupiti njegove dijelove! To im neće biti lako jer se moraju boriti protiv Basila, zločestog brata blizanca Djeda Božićnjaka, i skupiti sve dijelove čarobnog kristala prije njega.

Svaki član odreda Crvenih kapica ima čarobnu zvijezdu koja mu daje posebnu moć, a njihova misija završava kad dijete, koje je junak epizode, otkrije svoj talent. Ova crtana serija prati odred u njihovoj misiji da pomognu djeci diljem svijeta riješiti probleme, pomognu im odrasti i preuzeti odgovornost za planet, a sve to uz mnogo akcije i pustolovina.

O likovima:
Yotan - vođa Crvenih kapica i jedino ljudsko biće među njima. Ima 13 godina. Djed Božićnjak ga je prihvatio nakon što je pobjegao iz sirotišta u Saint Petersburgu. Yotan je pametan, hrabar i pomaže djeci u nevolji. Tješi ih i podiže im samopouzdanje. Njegova posebna moć je izvanredno vladanje borilačkim vještinama.

Jaga – ona je Tomtie te pomaže Djedu Božićnjaku. Da je ljudsko biće, imala bi 12 godina. Jaga ne osjeća hladnoći i toplinu. Mrzi vodu jer nema posebne moći kad je mokra. Želi biti intelektualka, ali je zapravo velika romantičarka.
Njena posebna moć: može otvoriti bilo koju bravu i manipulirati svim električnim uređajima.

Djed Božićnjak – je mudar i dobar. Živi u Korvantunturi te nadgleda izradu novih igračaka. Uvijek je nasmiješen i zabavlja ga promatranje svijeta. Zaokupljen je pronalaskom 26 dijelova čarobnog kristala. Uči Crvene kapice duhu Božića.

 

Alpo - je najmlađi, najslađi i najznatiželjniji pripadnik Crvenih kapica. Da je ljudsko biće, imao bi devet godina. Jako je oprezan u vezi svega. Ima toplo srce, ali nikad ne govori. Uz pomoć posebne moći može postati nevidljiv i provući se kroz bilo koju rupu. Tko god ga dodirne, dobije njegovu moć.

Jiffy - mala, ženska vjeverica koja se Djedu Božićnjaku pridružila zajedno s Yotanom. Ima odličan smisao za humor.

 

 

Poro - sob koji vozi raketne saonice i vodi Crvene kapice na misije. Ljubazan je, ali je i pomalo hipohondričan. Priča bajke mladim pomagačima Djeda Božićnjaka i tako ih zabavlja na putovanjima.

Basil – brat blizanac Djeda Božićnjaka. Na njegovu nesreću, rođen je par minuta nakon njega te zbog toga sam nije postao Djed Božićnjak. Želi zamijeniti brata koji, po njemu, promiče krivi duh Božića. Misli da bi zločesta i neprostojna djeca za Božić umjesto poklona, trebala dobiti zadatke.

Grouch - Basilov zbunjeni pomagač. Čovjek je, kao i Yotan. Prije nego ga je Basil otkrio i postavio za svog pomagača, Grouch je radio kao službenik u pošti. Basil ga uvijek loše tretira u toj mjeri da zamalo da tako da otkaz i otvori svoju vlastitu kompaniju ´Zlo d.o.o.´. Na kraju ipak prevlada njegova odanost i Grouch ostane raditi za Basila.

Robotiksi - planinski duhovi koje je Basil pretvorio u robove. Svi izgledaju isto i nose kapuljače tako da im se ne vide lica. Nisu baš pametni i uvijek se kreću u grupama jer ih se inače može lagano savladati. Robotiksi nisu prirodno zli, međutim moraju izvršavati Basilove naredbe jer im je zarobio duše uz pomoć napredne tehnologije.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju