Platforma OYO za svoje korisnike donosi jedan od najpopularnijih crtanih serijala, 'Male leteće medvjede' uz koje su odrastale generacije.

'U šumarku skrivenom medvjeda je mali dom, oni čak i lete, pogledajte!', uvodni su stihovi pjesmice koja je oduševljavala mališane na početku 90-tih godina prošlog stoljeća. Platforma OYO za svoje korisnike donosi jedan od najpopularnijih crtanih serijala, 'Male leteće medvjede' uz koje su odrastale generacije. Popularni crtić nastao je u koprodukciji Zagreb filma i CineGroupe te je djeci kroz dogodovštine malih medvjeda predočio važnu ulogu u očuvanju okoliša. Naslovnu pjesmu je skladao Jean-Pierre Liccioni, a otpjevala ju je glumica Sonja Ball. Mjesto radnje crtane serije je stoljetna šuma, dom zajednice životinja koju predvodi mudri stari medvjed Platon. U tome mu pomažu leteći medvjedići, među kojima najviše Tina i Dado koji uvijek slušaju njegove savjete. Da ne bi sve teklo glatko, redovito se za to pobrinu dvije lasice, Smradac i Smucalo, koje šumu zagađuju otpacima. Kreator likova je Dušan Vukotić, a 'Mali leteći medvjedi' su nastali prema ideji Pere Kvesića.

Uz legendarne medvjediće, platforma OYO donosi i 'Surogat', crtani film za odrasle, redatelja i glavnog animatora Dušana Vukotića i scenarista Rudolfa Sremca iz 1961. Ovo je prvi animirani film izvan SAD-a koji je 1962. godine osvojio Oscara, kao najbolji crtani film. Film je nastao u sada već slavnim skromnim prostorijama Studija za crtani film Zagreb filma u zagrebačkoj Vlaškoj ulici. 'Surogat' je vrlo jednostavna priča o čudnom trokutastom debeljku koji dođe na plažu i sve što mu treba jednostavno napuše. Tako napuše i vlastitu partnericu, ali na kraju jednako tako kako je lako došao do svega - to i nestane, pa on i samog sebe ispuše. 'Surogat' je nastao u vremenu kad su se tek rudimentarno počeli pojavljivati surogati ili nadomjesci za prave željene stvari, film kao da je anticipirao današnjicu u kojoj se polako gubi granica između stvarnosti i virtualnog surogata za stvarnost.

Platforma OYO krenula je i s akcijom 'Pokloni OYO' te njezini korisnici do Božića mogu svaki dan otvarati 'Adventski kalendar' koji donosi novi naslov. Pokloni OYO dio je adventskog kalendara, a akcija omogućuje korisnicima da izravno putem stranice, SMS-om ili karticom kupe OYO bon za mjesec dana pretplate te ga daruju SMS-om ili e-mailom svojim najbližima. Platforma OYO je ostvarila i suradnju sa Zakladom Ana Rukavina te će svaki novi pretplatnik tijekom prosinca darovati jednu kunu za rad Zaklade.

Pokloni OYO!

Suradnja sa zakladom "Ana Rukavina"

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju