Tko je nasljednik Šime Sušića, prvog hrvatskog Masterchefa?

Svi koji su uživali u prvoj sezoni nakreativnijeg reality showa imaju priliku prijaviti se za novu sezonu ovog televizijskog fenomena, ući u kuhinju i iz nje izaći kao drugi hrvatski Masterchef. Mladi i stari, roditelji i studenti, karijeristice i kućanice, sportaši i radnici raznih interesa i struka pozvani su i ove godine sudjelovati u jedinstvenoj TV kuhinji u kojoj je potrebna strast da običnu pripremu jela pretoče u umjetnost spravljanja hrane. Svi sladokusci koji imaju talent i ljubav prema hrani, teže za savršenstvom, energijom i osobnim rastom mogu se prijaviti za novu sezonu showa Nove TV koji im pruža priliku da vještinu kuhanja razviju u rapsodiju gastronomije.

Show Masterchef opisan je kao svjetski televizijski fenomen, a taj uspjeh ponovljen je i s hrvatskom inačicom na Novoj TV. Veliko finale prve sezone 2011. u kojem je za prvog hrvatskog Masterchefa okrunjen Šime Sušić pratilo je 725 000 ljudi te je bio najgledaniji program na svim televizijama. Pedeset odabranih vodilo je utrku za titulom prvog hrvatskog Masterchefa, a 13 tjedana ona je prikovala gledatelje uz ekran. Ovaj format prikazivao se u Australiji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Grčkoj i Njemačkoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj i dr. U Australiji je show doživio i daljnji razvoj formata u celebrity i junior verzije, jednako omiljene među gledateljima. Svjetski uspjeh Masterchefa komentirao je i profesor za komunikologiju sa Sveučilišta u Sydneyju, Marc Brennan, te ga protumačio kao show 'lišen svih negativnih konotacija reality televizije. Pun podrške i ohrabrenja.'.
Pobjednik prve sezone Šime Sušić je nakon showa izdao svoju prvu kuharicu zajedno sa suautorom, članom žirija Radovanom Marčićem. Nakon isteka showa još su neki natjecatelji koji su ušli u TOP 10 krenuli novim putovima te zamijenili svoje dosadašnje karijere kuharskom. Finalisti Masterchefa su doživjeli instantnu slavu, sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama te se pojavljuju u novim kulinarskim formatima. Nova sezona Masterchefa donosi brojne novosti i iznenađenja, nove i uzbudljive izazove, a gledatelji s nestrpljenjem očekuju nove recepte, korisne savjete i zabavne trenutke uz najbolje hrvatske kuhare amatere i stručnjake iz svijeta gastronomije i kuharstva.

Broj za prijave je 060 80 10 10 (Cijena poziva: 3,69 kn/ fiks., 4,97 kn/ mob); online prijava na http://novatv.hr/masterchef
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju