Veselje na licu bake Milice Paripović kada joj je prošle zime Nova TV na dar donijela televizor bilo je neizmjerno. Ovog ljeta umalo je stradala zbog pokvarenog štednjaka.

Gorska služba spašavanja i Nova TV opet su baki Milici priskočili u pomoć. Baki Milici ekipa Nove TV i reporter Marin Dragičević pripremili su novu peć, a u prijevozu do nje pomogla im je Gorska služba spašavanja, jer put je toliko neprohodan da se do nje može samo motornim sanjkama. Put prema kući zimi je potpuno neprohodan, a u krugu od tri kilometra nitko ne živi. Zato se gđa Milica raduje svakom gostu. Volonteri gorske službe spašavanja obilaze je svakih 15 dana. 'Svaka čast svima koliko vas god ima i koji ste god k meni dolazili, vi ste moji sinovi i kćeri', poručila im je baka Milica. GSS-ovci joj donose hranu i vodu za piće. Bez pomoći gospićkih GSS-ovaca baka Milica bi do pitke vode morala dolaziti topeći snijeg.

Novu peć nije očekivala. Od uzbuđenja se umalo rasplakala. 'Nikad mi nije bilo zima kao što noćas. Noge mi se smrzle, i u deke, i jorgani, jastuci', pojadala se. Peć je postavljena, nacijepana su joj drva i napokon će moći uživati u istinskoj toplini doma. Naravno uz uvjet da ova kućica izdrži prvi veći snijeg. Početkom mjeseca od udara groma gotovo polovica trošne građevine se urušila. Život u hladnoj i tmurnoj Lici sam po sebi zna biti dovoljno surov. No priča usamljene starice iz Kosinja nikog ne može ostaviti ravnodušnim.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju