Dnevnik Nove TV i dalje na tronu informativnog programa,

MasterChef i Radna akcija najgledanije su zabavne emisije, 'Kud puklo da puklo' najgledanija serija, a čak od 10 filmova 8 najgledanijih bilo je na Novoj TV!

Rezultati gledanosti u lipnju pokazuju kako je Nova TV grupa i dalje na samom vrhu televizijskog tržišta. Kanal Nova TV najgledaniji je nacionalni kanal u udarnom terminu i cijelom danu, dok je Doma TV najgledaniji specijalizirani kanal u zemlji, također u oba promatrana termina.

Nova TV grupa u lipnju je u udarnom terminu ostvarila čak 37,0 posto udjela u gledanosti. Njezin nacionalni kanal, Nova TV, u udarnom terminu svaki dan privlačila je više od 397 tisuća gledatelja, čime je ostvarila 29,2 posto udjela u gledanosti i potvrdila status najgledanijeg kanala u zemlji.

Prvi izvor informacija i u lipnju je bio Dnevnik Nove TV, uz kojeg se svakodnevno informiralo više od 392 tisuća gledatelja! Time je ostvario 33,9 posto udjela u gledanosti. Večernje vijesti koje je svaki dan gledalo više od 276 tisuća gledatelja, te Vijesti u 17 sati uz koje se informiralo svakodnevno više od 287 tisuća također su najgledanije informativne emisije.

Najgledanija zabavna emisija u lipnju je MasterChef, a show je lipnju privukao više od 537 tisuća ljudi, te je show ostvario 36,9 posto udjela u gledanosti. Druga najgledanija zabavna emisija je Radna akcija koju je vjerno pratilo više od 416 tisuća ljudi. U TOP 10 najgledanijih zabavnih emisija je i inMagazin kojeg je u prosjeku pratilo 211 tisuća gledatelja.

Kud puklo da puklo i u lipnju je bila najgledanija serija u zemlji, ali i drugi najgledaniji format na svim televizijama. Uz nju se svaki dan zabavljalo više od 646 tisuća gledatelja, čime je ostvarila udio u gledanosti od čak 41,4 posto. Na drugom mjestu najgledanijih serija je Crna ruža s više od 490 tisuća gledatelja, dok je na trećem mjestu ekipa pilota humoristične serije Samo ti pričaj uz koju je u večernjem terminu bilo više od 437 tisuća gledatelja.

Čak 8 od 10 najgledanijih filmova tijekom prošlog mjeseca gledali smo u programu Nove TV, a na samom vrhu, nalazi se američko-poljski akcijski film Van dometa kojeg je pogledalo skoro 397 tisuća gledatelja.

Doma TV, najgledaniji specijalizirani kanal u zemlji, gledatelje je osvojila odličnim serijskim naslovima u udarnom terminu. U njezinom programu pratimo uzbudljive nastavke serija Osumnjičeni, Zlatni dečko, Navy CIS. Doma TV ostala je prvi izbor gledatelja među specijaliziranim kanalima i u udarnom terminu i u cijelom danu.

 

Izvor: Nielsen Audience Measurement
Razdoblje: Lipanj, 2015.
Ciljna skupina: 4+

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju