Show Masterchef potvrdio je lanjsku titulu 'TV projekta godine' već u pripremnoj fazi. Za novu sezonu showa koju ćemo na Novoj TV pratiti u jesen prijavilo se gotovo 2000 zainteresiranih.

Jednako toliko, u samo mjesec dana, prodano je primjeraka Masterchef kuharice prošlogodišnjeg pobjednika Šime Sušića, što ovu knjigu svrstava u vrh najbolje prodavanih naslova na tržištu u prosincu.

Produkcija nove sezone Masterchefa je u tijeku i snimljeni su prvi castinzi s potencijalnim kandidatima koji obećavaju sjajne kuharske entuzijaste. Drugu sezonu na Novoj TV na jesen će voditi Igor Mešin, scenaristički će ga potpisivati Jasna Nanut, a uz Matu Jankovića i Radovana Marčića kuhare će ocijenjivati renomirani chef Dino Galvagno. Uz prvoklasne hrvatske kuharske majstore u izazovu šefa kuhinje gostovat će i prošlogodišnji član žirija Tomislav Gretić. Produkcijski kreativni tim najavljuje provjerenu kvalitetu formata, novosti u sadržaju i prepoznatljivu 'apetitlich' vizualnu pozadinu.

Podsjetimo se, Masterchef je u prvoj sezoni prikovao gledatelje za mali ekran, a samo finale pratilo je 725 000 gledatelja. Show je doprinio promjeni odnosa Hrvata prema hrani, promovirao kuharska zanimanja i potaknuo veći broj upisa u kuharske škole. Show je uz stručni žiri i goste odgojio generaciju vrsnih kuhara koji su se iz amatera prometnuli na pozicije voditelja kuhinja brojnih restorana i hotela ili dobili svoje TV formate. Najkreativniji reality show, kako ga je kritika ocijenila, pokazao je kako jedan zabavni program može imati širi utjecaj, a ostati jednako zabavan.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju