Najviše gledatelja privukle su informacije o EU izborima koje je pripremila ekipa Dnevnika Nove TV

Službeni podaci gledanosti koje je prikupila agencija AGB Nielsen pokazali su kako je na povijesni dan, kada su građani RH prvi puta birali svoje zastupnike u Europski parlament, najviše gledatelja odabralo informirati se uz Novu TV. Tako je Dnevnik Nove TV ostvario 40,66% udjela u gledanosti, a gledalo ga je 588 798 gledatelja.

Saša Kopljar i Ivana Paradžiković vodili su jučerašnji Dnevnik Nove TV, koji je uređivala Ksenija Kardum, a najnovije informacije s terena u programu uživo javljali su brojni reporteri – Boris Mišević iz stožera koalicije vladajućih stranaka SDP/HNS/HSUSDP-a, Andrija Jarak iz stožera HDZ-a, HSP-a Ante Starčević i Bloka umirovljenici zajedno, Vjekoslav Đaić iz stožera Hrvatskih laburista, Marin Dragičević iz Državnog izbornog povjerenstva. Mislav Bago javljao se iz virtualnog studija Nove TV, pokazujući bitne brojke na gledateljima najzanimljiviji način, a Sabina Tandara ugostila je Vesnu Pusić. Priču iz Bruxellesa, o 96 Hrvata koji rade u Europskom parlamentu, pripremila je Katarina Alvir.

Povijesni dan gledatelji su i završili s Novom TV. Nekoliko minuta prije ponoći počela je i posljednja specijalna emisija o EU izborima, u kojoj su rezultate komentirali Zoran Milanović i Tomislav Karamarko, a njihovo obraćanje najviše gledatelja pratilo je također na Novoj TV – njih gotovo 185 000.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju