Glumac Murat Yildrim poznatiji kao Demir iz popularne serija 'Asi' otkrio je medijima kako osim glumačkih ima i političke ambicije.

Iako se trenutno bavi glumom, Murat je objavio svoje druge interese: 'Jako me zanima politika. Želim ući u politički život i u budućnosti možda budem u parlamentu.'. Demir se osvrnuo i na članstvo Turske u Europskoj uniji: 'Mislim da smo više povezani sa Srednjim istokom nego s Europom, jer dijelimo isti teritorij, kulturu i vjeru, pa bismo se trebali držati toga.'. Inače Demir, kojemu je majka Sirijka, vrlo je povezan s arapskim svijetom i njihovom kulturom: 'Otišao sam u Siriju snimati jedan manji dio serije, ali dosad nisam posjetio nijednu drugu arapsku zemlju, iako jako volim putovati i želim posjetiti sve arapske zemlje. Volim i Palestince i podupirem njihovu borbu. Želim otputovati onamo da usrećim palestinsku djecu.'. Demir se osvrnuo i na svoje arapsko podrijetlo: 'Otac mi je Turčin, a majka Sirijka. Ja sam rođen u Koniji i naslijedio sam majčine oči. Nažalost, nisam naučio arapski, jer kod kuće govorimo turski. Sestra i ja ne govorimo arapski, ali još pamtim rečenicu na arapskom koju sam izgovorio u 'Asi': 'Tražim Hidara, prodavača ptica.' No zbog sinkronizacije to možda nitko nije primijetio.'.

Markantni Demir je i s obožavateljima serije 'Asi' podijelio i neke detalje o snimanju te otkrio kako je u seriji sam birao svoju garderobu: 'U seriji 'Asi' sam sam birao odjeću. Volim tamne košulje i zimi nosim šal. Tako se odijevam i izvan serije.'.Hrvatskih gledateljima poznata je situacija kada je u prvim epizodama Demir opalio šamar svojoj partnerici 'Asi'. Glumac se osvrnuo i na tu scenu: 'Te scene jako su me uznemirile. Za nasilje nema opravdanja, bilo da je riječ o muškarcima ili ženama. Ali to je bilo neophodno u scenariju i nisam to mogao promijeniti. Glumac mora odglumiti svoj lik čak i ako je nezadovoljan. Lik Demira prosuđujem na temelju svih nastavaka, jer on je dobra osoba. Znam da je taj lik utjecao na neke ljude da žele biti poput njega. Mogu vam ispričati jednu anegdotu. U nekim scenama u 'Asi' morao sam privući glavnu glumicu k sebi nakon svađe. Jedan čovjek u Turskoj pokušao je isto to sa svojom djevojkom i završio je s razbijenim zubima.'.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju