"Bolja Hrvatska" u nedjeljnom Dnevniku Nove TV donosi priču o Marini Alagušić, studentici građevine kojoj na policama ponestaje mjesta za sve što osvoji.

Po šljunku se igrala, a za radove o betonu osvajala nagrade - 2. mjesto državno iz povijesti, 1. mjesto državno iz Globe natjecanja, priznanje Hrvatski Oscar znanja, bronca na međunarodnoj Olimpijadi mladih znanstvenika u Indoneziji. Kad se sve zbroje, prelaze broj njezinih godina. A tek joj je 21. Građevina je došla prirodno, kaže. I dok radi svoje prve modele visokogradnje, osluškuje i rezultate natječaja za gradsku stipendiju.

Primala ju je protekle četiri godine, i kaže, otvorila su joj se brojna vrata u svijetu građevine. Iz škole kojom vladaju brojevi i jednadžbe, na fakultet kojim caruje građevina. Za dvije godine Marina će diplomirati. "Nadam se da ću uspjeti naći posao, da ću biti zadovoljna s tim, da ću raditi ili projektiranje ili nadzor.", kaže Marina, buduća cura na gradilištu koja se stereotipima uopće ne zamara. "Upisati građevinu, završiti građevinu i baviti se građevinom, a ne otići na gradilište, nema smisla. Teorija bez prakse je besmislena.", zaključuje ova izvrsna studentica.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju